Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці підтримують ідею всенародних виборів Президента

23 червня 2009 - 13:50

За даними дослідження, 79% опитаних вважають, що Президента України має обирати народ на загальних виборах, і лише 3% виступають за те, щоб Президент обирався у парламенті.

Не надто довіряють респонденти народним обранцям й у питанні внесення змін до Конституції – цю ідею підтримують лише 9% запоріжців. Водночас більше половини опитаних – 54% – переконані, що зміни до Конституції має вносити сам народ на Всеукраїнському референдумі.

Невдоволені жителі області й існуючою системою виборів до місцевих рад – 48% опитаних є прихильниками повернення до мажоритарної системи, ще 19% згідні на пропорційну систему, але за «відкритими» списками.

- Це є переконливою відповіддю на закиди деяких політиків: народ України підтримує ідею всенародних виборів Президента, а зміни до Конституції хоче вносити власноруч на референдумі, – резюмував Олександр Старух.

Разом з тим посадовець відзначив доволі низький рівень поінформованості населення щодо проекту змін до Конституції, внесеного Президентом України до Верховної Ради. Так, за результатами опитування, 43% жителів області взагалі нічого не чули про цей проект, тією чи іншою мірою обізнані у цьому питанні 36%  респондентів.

- Тож робота з обговорення цього проекту, яка наразі триває в області, є важливою та необхідною, – підкреслив Олександр Старух.

Голова обласної виконавчої влади також поінформував представників ЗМІ про деякі заходи облдержадміністрації щодо мінімізації негативного впливу світової фінансової кризи на економіку регіону.

Підвищення інвестиційної привабливості краю та залучення в його економіку іноземних інвестицій є одним з перспективних напрямків цієї роботи з огляду на результати дослідження конкурентоспроможності територій, яке було проведене за підтримки українського фонду «Ефективне управління».

За цими даними Запорізька область серед  регіонів України за рівнем конкурентоспроможності посідає 2 місце, мінімально поступаючись лише Київській області.

- Тож наш край має потужний потенціал, який ми зобов’язані розвивати та реалізовувати, – зазначив Олександр Старух.

Очільник регіону також поінформував присутніх про заходи, які пройдуть в області з нагоди Дня Конституції, та плани роботи облдержадміністрації на поточний тиждень.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Грає на гітарі по кілька годин на добу: музика відновлює пальці бійця

Збір пластикових кришечок наближає перемогу

В Запоріжжі виявлено нові випадки сказу тварин

Запоріжжя – Швеція: розширюємо міжнародне співробітництво

Американський сенатор закликає до посилення підтримки України

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Набуло чинності оновлене Положення про військово-лікарську експертизу в ЗСУ – що змінилося?

Один чоловік загинув під час ворожої атаки по Василівському району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 817-го дня війни

В Запоріжжі об’єднали зусилля для подальшого розвитку краю: ідеї, плани, рішення

Кому з отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутися за продовженням виплат?

Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024 – майданчик професійних здобутків та ідей