Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдяки втручанню обласної влади підприємствам почали повертати ПДВ

23 червня 2009 - 13:52

Як поінформував журналістів Олександр Бережний, робота обласної виконавчої влади щодо врегулювання питання повернення запорізьким підприємствам ПДВ принесла перші позитивні результати. Наприкінці минулого тижня комбінат «Запоріжсталь» отримав черговий транш – понад 100 млн. грн. Це надасть можливість підприємству виплатити заробітну плату робітникам, сплатити податки. Така підтримка промислових підприємств з боку виконавчої влади є особливо важливою в умовах падіння виробництва у галузі.

- Ми й надалі активно відшукуватимемо можливості надати допомогу нашим підприємствам, бо за кожним з них стоять робітники та їх родини, – пообіцяв Олександр Бережний.

Ситуація на таких промислових гігантах як алюмінієвий комбінат, ДП «Кремній полімер», ЗТМК залишається вельми складною. З огляду на це, Олександр Старух висловив думку, що виїзне засідання Міністерства промислової політики за участю Антимонопольного комітету України має проходити саме на Запоріжжі. Можливо, це допоможе вирішити частину питань функціонування проблемних підприємств.

Йшлося під час брифінгу і про ситуацію, що склалася навколо будівництва мостових переходів. Як відомо, титул будівництва у Кабміні не затвердили, але керівництво області не вбачає у цьому нічого трагічного.

- Титул буде допрацьований, ми не збираємося сидіти, склавши руки, – запевнив присутніх  Олександр Старух. – В цілому ж ми налаштовані оптимістично.

Щодо стану греблі «Дніпрогес», на ремонт якої уряд вже виділив 9,2 млн. грн., за словами Олександра Бережного, роботи на цьому об’єкті розпочнуться, щойно тільки гроші надійдуть на відповідні рахунки.

На брифінгу повідомили й про початок збиральної кампанії. На жаль, як зауважив перший заступник голови ОДА, пізні заморозки пошкодили врожай не лише фруктів, а й озимої пшениці. Тож наразі зусилля облдержадміністрації спрямовані на те, щоб домогтися від уряду компенсації збитків аграріям області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також