Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Володимир Зеленський: На Запоріжжі дорога на море майже збудована

19 серпня 2020 - 11:50

Під час робочої поїздки до Запорізької області Президент України Володимир Зеленський ознайомився з перебігом ремонтних робіт на автомобільному шляху міжнародного значення М-18 Харків – Ялта, що здійснюється в межах Національної програми «Велике будівництво».

Голова Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) Олександр Кубраков поінформував Президента про роботи, які здійснюються на ділянці в Запорізькій області.

Він зазначив, що автодорога М-18 Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта забезпечує транзитний рух вантажних та легкових автомобілів із сусідніх областей та пролягає через міста Запоріжжя, Василівка, Мелітополь, які не мають обхідних доріг.

Також під час робочого візиту порушувалося питання збереження вже збудованих автошляхів. Віталій Боговін доповів про роботу, що проводиться у Запорізькій області для вирішення цього проблемного питання.

  • На жаль, робота Управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області по здійсненню державного контролю на транспорті в Запорізькій області не забезпечується на належному рівні. Ось простий приклад: створено обласну робочу групу по збереженню доріг, котра по графіку виїжджала на кар'єри для моніторингу. Здійснено 10 виїздів. Укртрансбезпека саботувала участь і надала свого представника лише 1 раз. Штраф за 9 поїздок без Укртрансбезпеки - 2,5  тис грн, за 1 поїздку з Укртрансбезпекою - 34 тис грн. Ми побудували дорогу, держава виділила на неї кошти, а перегружені вантажівки її руйнують, бо основний напрямок – Бердянський порт. Нами було проведено безліч нарад, створена робоча група, проте Укртрансбезпека бездіяльна. Що обурює більш за все, вже є окремі ділянки доріг, які вже повторно відремонтувала Служба автодоріг! Дійшло до того, що ОДА знайшла інвесторів  серед небайдужих підприємців міста Бердянськ, які готові за свій рахунок встановити альтернативний ваговий комплекс, вільний від людського фактору та який не потребує  присутності Укртрансбезпеки. Достатньо встановити знаки правил дорожнього руху, патруль поліції, який буде контролювати заїзд вантажівок на комплекс, і онлайн камеру. У разі виявлення перегрузу – рух вантажівки блокується, а інформація одразу надсилається в Укртрансбезпеку. Пане Президент, наголошую, люди готові встановити ваговий комплекс за власні гроші, аби зберегти нові дороги, - наголосив Віталій Боговін.

Володимир Зеленський зазначив, що будувати - це дуже важливо, а зберегти – набагато складніше. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області