Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Володимир Зеленський: Запорізький госпіталь для ветеранів війни має працювати

19 серпня 2020 - 15:19

Президент України Володимир Зеленський наголосив на важливості збереження Запорізького госпіталю ветеранів війни й доручив Фонду держмайна спільно з Кабінетом Міністрів вирішити питання передачі корпусів, якими користується установа, у власність ОДА. Про це йшлося під час відвідання Главою держави госпіталю в межах його робочої поїздки до Запорізької області. Питання порушили голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Боговін і місцеві ветерани.

- Я вважаю, що це мій обов'язок як Президента, обов'язок держави – робити все це. Ми вами дуже пишаємося за все, що ви робите, що роблять наші хлопці та дівчата на сході України, захищаючи наш суверенітет. Тому це питання ми вирішимо – зараз говорили з Фондом держмайна. Ми все це вирішимо впродовж кількох тижнів, – сказав Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський зателефонував голові Фонду держмайна Дмитру Сенниченку та доручив опрацювати це питання спільно з Кабінетом Міністрів у найкоротші терміни, щоб госпіталь міг повноцінно функціонувати та надавати послуги ветеранам.

Глава держави констатував, що подібних проблем в Україні багато. Для їхнього розв'язання й було створено Раду ветеранів при Офісі Президента. Він запропонував голові ОДА опрацювати питання не лише збереження, а й модернізації та розвитку медустанови.

Ветерани, з якими спілкувався Володимир Зеленський, також наголосили на необхідності вирішення цього питання та важливості госпіталю для них.

Також обговорювалося створення на базі госпіталю центру психологічної підтримки та реабілітації учасників бойових дій, підтримка ініціатив, які б сприяли появі робочих місць для ветеранів.

Директор госпіталю Тетяна Ярмощук також ознайомила Главу держави з діяльністю установи. Зокрема, з роботою кабінетів функціональної діагностики, реабілітації, психологічної підтримки. Крім цього, було продемонстровано палати інтенсивної терапії, умови проживання. Вона розповіла, що щороку в госпіталі допомогу отримують понад 2 тис. ветеранів бойових дій.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни