Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Михайлівці відкрито дошку Саулу Черніховському

20 серпня 2020 - 14:26

Сьогодні у Михайлівському краєзнавчому музеї відкрито меморіальну дошку, присвячену Саулу Черніховському – видатному поету сучасної івритомовної літератури, перекладачу, лікарю, сіоністському громадському діячу. В урочистому заході взяли участь Надзвичайний та Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні пан Джоел Ліон, заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації (стажування) Олександр Свистун, начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Артур Бойко.

20 серпня 1875 року в селі Михайлівка (Таврійська губернія), нині смт. Михайлівка Запорізької області, народився Саул Черніховський - видатний поет сучасної івритомовної літератури, перекладач, лікар, сіоністський громадський діяч. Михайлівка – Батьківщина такого видатного поета.

-  Для мене велика честь бути присутнім сьогодні на відкритті меморіальної дошки великій людині - Саулу Черніховському. Він – талановитий поет, перекладач, видатний діяч єврейського просвітництва, дипломований лікар. Був номінований на Нобелівську премію в галузі літератури, але, на жаль, не отримав її. Творчість цієї великої людини - без сумніву нагорода як для єврейського народу, так й для світової спільноти.  Висловлюю щиру вдячність Посольству Держави Ізраїль в Україні, та й Вам особисто, пане Посол, за всебічну підтримку в встановленні цієї меморіальної дошки. Ця меморіальна дошка нагадуватиме майбутнім поколінням про внесок видатної людини у розвиток всього людства, - зазначив у своїй промові Олександр Свистун.

Право відкрити меморіальну дошку Саулу Черніховському було надано Надзвичайному та Повноважному послу Держави Ізраїль в Україні пану Джоелу Ліону, заступнику голови Запорізької обласної державної адміністрації (стажування) Олександру Свистуну, голові Михайлівської районної ради Сергію Передерію.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області