Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблеми родин загиблих бійців на особливому контролі голови ОДА

26 серпня 2020 - 08:00

29 серпня на Михайлівській площі в Києві за ініціативою Президента Володимира Зеленського відбудуться урочисті заходи до Дня пам’яті захисників України. Щорічно об’єднання сімей загиблих учасників АТО «Родина козацької звитяги» бере участь в заходах і виїжджає до столиці. Керівництво Запорізької ОДА завжди з цим допомагає.

Для підтримки діяльності ГО «Родина козацької звитяги» рішенням сесії обласної ради від 6 серпня 2020 року було виділено 160 тис. грн на організацію участі в заходах сімей загиблих.

Проте, голова організації Микола Говоруха повідомив, що не має змоги відкрити рахунок в казначействі та стати отримувачем бюджетних грошей. «Родина козацької звитяги» не має змоги утримувати бухгалтера, що має супроводжувати використання коштів та надавати звітність.

Керівництво ОДА прикладає максимум зусиль для вирішення даного питання. В обговоренні цієї проблеми взяли участь: радник  голови ОДА Олена Теряєва, яка за дорученням голови ОДА опікується питаннями охорони здоров’я, та керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, директорка Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Абдурахманова.

Під час зустрічі з боку ОДА було запропоновано декілька можливих шляхів щодо вирішення цього питання.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також