Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області буде розроблена програма для боротьби з наркозлочинністю

27 серпня 2020 - 16:50

Голова облдержадміністрації Віталій Боговін взяв участь у спільній нараді, яка відбулась у прокуратурі Запорізької області, щодо стану протидії наркозлочинності.

Однією з найгостріших проблем сьогодні є поширення наркотиків. Ситуація з розповсюдженням наркотичних засобів сьогодні в Україні набуває катастрофічного характеру.

- Упродовж поточного року роботу на цьому напрямі дещо активізовано, однак не всі вжиті заходи виявились достатніми. Громадськість  продовжує виказувати невдоволення результативністю дій правоохоронців, саме через це Президент України доручив і правоохоронцям, і місцевій владі сконсолідувати зусилля у боротьбі з незаконним обігом наркотиків. Правоохоронні органи певним чином переорієнтували свою роботу на документування фактів збуту наркотиків, однак затримання закладчиків не вирішує проблему – маємо встановлювати постачальників, канали надходження «зілля» в регіон, лабораторії, де його виготовляють. Це пріоритетні напрями протидії наркозлочинності. Пропоную розробити відповідну Програму з протидії наркозлочинності в регіоні та направити її для затвердження до обласної ради, передбачивши у ній конкретні заходи, виконання яких позитивно вплине на стан справ, що існує, - наголосив прокурор Запорізької області Володимир Калюга.

Ініціативу об’єднати зусилля у боротьбі з наркозлочинністю підтримав голова облдержадміністрації Віталій Боговін.

- Має бути активізована робота з виявлення організованих злочинних груп, що займаються виготовленням та розповсюдженням наркотиків, легалізацією доходів, одержаних від такої незаконної діяльності. Поки ми не поборемо розповсюджувачів наркотичних речовин та не прикриємо незаконні лабораторії, де виготовляють наркотики, наркозалежних не стане менше.  Забезпечення ефективної протидії наркозлочинності залежить не лише від узгодженості дій органів правопорядку регіону, а і від активної участі у цій діяльності органів влади. Тільки спільними зусиллями ми зможемо досягнути якісного результату. Об'єднавши наші дії, ми активно будемо проводити роботу у цьому напрямку, - зазначив Віталій Боговін.

За офіційними даними протягом 2019 року було виявлено 415 хворих з наркотичною залежністю у Запорізькій області. Показник поширеності наркоманії в області у 2019 році становив 42,5 на 10 тис населення (у 2018 році в області – 40,6. В Україні – 14,4).Станом на 01.01.2020 під наглядом лікарів-наркологів перебуває 7242 хворих з наркотичною залежністю та 1856 осіб, які епізодично вживають наркотичні та психотропні засоби.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць