Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці шанують пам’ять загиблих захисників України

29 серпня 2020 - 14:10

Сьогодні, 29 серпня, запоріжці разом з всією Україною вшановують пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави. У рамках заходів до Дня пам’яті захисників України проходить Всеукраїнська акція пам’яті «Сонях».

Голова облдержадміністрації Віталій Боговін взяв участь у меморіальному заході на Алеї захисників України у парку Металургів. Вклонитися героям прийшли батьки та бойові побратими, родини загиблих воїнів, керівники обласної та міської влади, військовослужбовці Збройних Сил України та Національної гвардії України, волонтери, представники громадських та релігійних організацій та небайдужі громадяни.

- Сьогодні, 29 серпня — День пам’яті загиблих захисників України. Наша держава вже вдруге відзначає цю сумну дату. Проте, герої не вмирають! Вони назавжди живуть у наших серцях та думках. У ці серпневі дні в Україні вшановують пам'ять загиблих українських військових в Іловайську та Дебальцевому. Як відомо, 29 серпня 2014 року розпочався вихід українських військових з оточення під Іловайськом на Донбасі. За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти…Я схиляю голову перед родинами загиблих героїв… Вони назавжди житимуть у нашій пам’яті, як борці за мирне небо, борці за мир, за наше життя, - звернувся до присутніх голова облдержадміністрації Віталій Боговін.

Пам’ять загиблих вшанували панахидою, хвилиною мовчання та покладанням квітів.

У боротьбі проти російсько-терористичних агресорів за свободу та незалежність України своє життя віддали понад 150 жителів Запорізького краю. На їх честь в області названо 27 вулиць та п’ять  скверів, установлено 16 пам’ятних знаків, 106 меморіальних дошок.  

Про подвиг українських солдатів згадають у всіх містах та районах, представники релігійних конфесій проведуть поминальні молебні, а всі офіційні заходи будуть розпочинатися з хвилини мовчання за загиблими бійцями.

29 серпня 2014 року в Іловайському котлі внаслідок російської агресії загинули сотні наших воїнів, сотні були поранені. А  поряд з полеглими в той час квітували соняхи. Сьогодні зменшені копії Державного Прапора України та символічні соняхи також будуть встановлені на могилах  загиблих воїнів на Кушугумському цвинтарі як символ пам’яті та скорботи за загиблими.

 

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку