Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Через COVID у Запорізькій області дитячи садки та навчальні заклади призупиняють роботу

4 вересня 2020 - 11:00

foto

Радниця голови облдержадміністрації Олена Теряєва розповіла про епідеміологічну ситуацію з коронавірусною інфекцією COVID-19 в регіоні.

Щоденно в Запорізькій області кількість нових випадків захворювання на COVID зростає: 1 вересня - 30 нових випадків, 2 вересня – 51. За останню добу,  3 вересня,   зареєстровано 60 нових випадків захворювання.

 Сумарно в Запорізькій області вже 1768  лабораторно підтверджених випадків COVID-19. 

Показник захворюваності становить  30 на 100 тис населення. Зараз Запорізька область в «зеленій» зоні щодо застосування карантинних обмежень. Але на 4 територіях області показник захворюваності, на жаль, вже перевищує базовий рівень 40 на 100 тис населення:

у Пологівському районі, в Мелітополі, Веселівському районі та у місті Токмак.  

Станом на 4 вересня продовжує лікуватись 748 хворих на COVID-19. Більшість на дому, в режимі самоізоляції під наглядом лікарів, 161 людина в умовах  стаціонару, з них 22 хворих - в реанімаційних відділеннях, 3 людини - на апаратах штучної вентиляції легень.

 У Запорізькій області зареєстровано декілька вогнищ інфекцій, кількість їх зростає.

Найбільше вогнище в Запорізькому державному медичному університеті. Серед студентів з інших країн було виявлено 87 хворих на COVID-19. На даний час 50 студентів одужали, 30 знаходяться в ізоляторі, 7 продовжують лікування в стаціонарах.

У Веселівському районі розгорнуто широкий комплекс протиепідемічних заходів після виявлення випадку захворювання у одного із працівників Веселівської селищної ради.

Станом на 4 вересня виявлено 16 хворих, 4  госпіталізовано, 12 лікуються амбулаторно під контролем лікаря, 150 контактних на самоізоляції. Тимчасово до 14 вересня призупинена робота дитячого садочка «Казка».

Серед виявлених вчора хворих - дитина, яка 1 вересня відвідувала Веселівську багатопрофільну гімназію. На самоізоляцію та на дистанційне навчання переведено 26 учнів.

Також захворів вчитель  Широківської школи, встановлено медичне спостереження за 69 учнями та 39 робітниками школи.

З перших днів вересня все частіше почали реєструвати випадки захворювань в дитячих садочках і закладах освіти.

Резонансний випадок стався у в м. Бердянськ. В школі №4 в 2 класі зареєстрований випадок заносу коронавірусної інфекції. Дитина була контактна на COVID по родині.

Дитина була лабораторно обстежена 29 серпня, коли закінчився термін самоізоляції, 1 вересня пішла в школу, а пізніше в той же день був отриманий позитивний результат тесту.

Зараз 32 дитини та вчитель, контактні по класу, знаходяться на самоізоляції під наглядом лікаря.

2 вересня захворіла дитина, яка відвідує дитячий  садочок № 274 в місті Запоріжжя, дитина госпіталізована в Обласну інфекційну лікарню. А контактні 110 дітей та 14 вихователів відправлені в самоізоляцію. У дитячому садочку закрито 5 груп.

3 вересня отримали позитивний результат тестування у дитини школи №2 міста Енергодар, клас пішов у самоізоляцію.

 За минулу добу у Запоріжжі виявлена хвора на COVID-19 прибиральниця в дитячому садку №148, заклад тимчасово призупиняє роботу.

 З причини заносу інфекції  призупиняє роботу Академічний ліцей та школа №78 , а в школі №71 в самоізоляцію пішов клас.

- Шановні жителі Запорізької області! Так, наша область ще в «зеленій» зоні щодо карантинних обмежень, але ситуація дуже швидко може змінитись і ми маємо вже «тривожні дзвіночки». Тому дуже важливо, щоб ви не забували про базові правила: носили маски в приміщеннях, мили руки, дотримувались соціальної дистанції. Ці прості правила рятують життя! Будь ласка, дотримуйтесь всіх рекомендацій МОЗ України щодо порядку функціонування різних закладів, установ в умовах  адаптивного карантину. Бажаємо вам здоров’я! А здобувачам освіти нагадуємо, що колективна безпека в закладі починається з відповідальності кожного - учня та його батьків, студента, педагога та медичного працівника, - звертається до жителів області Олена Теряєва.

 

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою