Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі пройшов Всеукраїнський форум «Розвиток регіональних мереж молодіжних центрів»

21 вересня 2020 - 17:05

18-19 вересня в місті Запоріжжя на базі Запорізького обласного центру молоді відбувся Всеукраїнський форум «Розвиток регіональних мереж молодіжних центрів». Захід проводився за ініціативи Міністерства молоді та спорту України, Державної установи «Всеукраїнський молодіжний центр» і Громадської спілки «Асоціація молодіжних центрів України». Форум проходив у співпраці та за підтримки Управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької ОДА та Офісу Ради Європи в Україні в межах проєкту «Сприяння участі громадян у демократичному процесі прийняття рішень в Україні».

На урочисте відкриття Всеукраїнського форуму «Розвиток регіональних мереж молодіжних центрів» завітав заступник голови Запорізької облдержадміністрації Олександр Свистун (стажування).

- Молодь – це майбутнє нашого регіону та України. Молодіжна політика в даний час «робиться» не лише в Києві, а, в першу чергу, на місцях, зусиллями молодіжних лідерів, які і в такі складні для країни часи знаходять сили та ресурси розвивати молодіжну галузь. Для нас дуже приємно, що саме в місті Запоріжжя розпочинається проведення низки форумів, оскільки це є своєрідною відзнакою тих зусиль та досягнень, що має наш регіон в сфері молодіжної політики. Відділи молоді кожного міста, кожної ОТГ області щоденно докладають титанічних зусиль, щоб наша молодь мала можливість для розвитку, самореалізації та була готовою змінювати країну на краще. Крім того, влада регіону завжди готова вислухати та допомогти в реалізації молодіжних ініціатив, – зазначив у вітальному слові Олександр Свистун.

У заході взяли участь близько 60 представників молодіжних центрів, органів державної влади та місцевого самоврядування із Запорізької, Луганської, Житомирської, Дніпропетровської областей та міста Києва.

Впродовж двох днів учасники опрацювали найбільш актуальні питання щодо того, як визначати та стратегувати ролі і цілі молодіжних центрів, навіщо потрібне мережування молодіжних центрів і що для цього необхідно, як будувати комунікації зі стейкхолдерами і партнерами, як залучити органи влади до розбудови молодіжної інфраструктури.

В ході панельної дискусії були презентовані кейси молодіжних центрів різних рівнів: від місцевого – молодіжний центр «Смарт» до обласного – Запорізький обласний центр молоді та національного – Всеукраїнський молодіжний центр.

Наступний етап форуму відбудеться 25-26 вересня у місті Суми.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей