Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Приморську відбувся фестиваль «Ми українські - We are Ukrainian»

22 вересня 2020 - 14:15

В місті Приморськ Запорізької області 18-19 вересня відбувся Всеукраїнський фестиваль національних спільнот «Ми українські - We are Ukrainian». Організатори фестивалю - Департамент культури, туризму, національностей і релігій Запорізької обласної державної адміністрації, Приморська міська рада, Асоціація національних меншин Запорізької області, Комунальна установа «Обласний методичний центр культури і мистецтва» Запорізької обласної ради.

Учасників фестивалю привітав директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко, який зазначив, що кожен фестиваль «Ми українські - We are Ukrainian» -  це дійсно масштабна і цікава подія. Мета фестивалю: відродження, розвиток та духовне єднання і взаємозбагачення української національної культури та культур інших національностей, які проживають на території України; зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння; збереження зразків етнічної, фольклорної спадщини як важливого елементу туристичного бізнесу, відродження та популяризація національних традицій і свят; підвищення ролі національної культури у формуванні світогляду та духовності підростаючого покоління; залучення широкої громадської та творчої інтелігенції, налагодження культурних зв’язків, творчої співпраці колективів з різних областей України.

В рамках фестивалю також відбувся круглий стіл за темою: Презентація Комунікаційної платформи «Багатонаціональна сім’я Запорізького краю» та Стратегії захисту національних меншин у Запорізькій області у форматі Zoom-конференції за участі представників Ради Європи, Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства освіти й науки України, Державної служби України з етнополітики та свободи совісті, керівників національно-культурних товариств. Мета платформи – сприяти як поінформованості про діяльність національно-культурних товариств Запорізького краю, так і партнерській взаємодії національних спільнот з органами державної влади. Платформа створена Департаментом культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації за підтримки Ради Європи й у співпраці з організаціями національних спільнот. Під час круглого столу експерт Ради Європи Том Морінг підкреслив важливість інклюзивного діалогу, коли кожен може бути почутий.

- Це перший, унікальний досвід створення подібної комунікаційної платформи, який може бути успішно представлений в інших областях нашої країни, – наголосив Михайло Подюк, експерт Ради Європи.

У фестивалі взяли участь більше 20 творчих колективів, ансамблів та  виконавців національно-культурних товариств області.

Головним сюрпризом фестивалю стала участь байкерів, які святковою колоною провезли прапори різних країн, представники яких мешкають у Запорізькій області. Родзинками фестивалю стали нічне багаття, зустрічі та обмін досвідом.

Під час фестивалю виконувалися карантинні заходи згідно встановлених норм.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн