Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області вводяться санкції за порушення габаритно-вагових параметрів для всіх учасників перевезень

22 вересня 2020 - 12:05

Заступник голови облдержадміністрації Віталій Тишечко провів засідання обласної робочої групи з питань збереження автомобільних доріг від передчасного руйнування вантажним транспортом.

У засіданні також взяли участь представники Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, Департаменту агропромислового розвитку та захисту довкілля облдержадміністрації, прокуратури Запорізької області, Управління Служби безпеки України у Запорізькій області, Управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області, Управління патрульної поліції в Запорізькій області, Головного управління Національної поліції в Запорізькій області,  Служби автомобільних доріг у Запорізькій області, ДП «Місцеві дороги Запорізької області», ДП «Запорізький облавтодор», ТОВ «Мокрянський кам’яний кар’єр №3», ТОВ «Андрівський гранітний кар’єр»,  ПрАТ "Новополтавський кар’єр".

Учасники засідання обговорили стан дотримання автоперевізниками габаритно-вагових норм на під’їздах до кар’єрів та результати габаритно-вагового контролю у серпні-вересні 2020 року.

- На території області активно проводиться ремонт та будівництво доріг в рамках проєкту Президента України «Велике будівництво». Головна задача місцевої влади – не лише розбудова, а й збереження автошляхів. З початку серпня інспекторами Управління Укртрансбезпеки в Запорізькій області перевірено 5 477 транспортних засобів, виявлено 77 випадків порушення вантажними перевізниками габаритно-вагових норм. Результати габаритно-вагового контролю свідчать про те, що суб’єкти господарювання продовжують нехтувати вимогами законодавства та пускають великогабаритний транспорт на дороги. Великоваговий транспорт розбиває вже збудовані чи відремонтовані автошляхи, про це свідчать чисельні фото розбитих доріг у фейсбуці, чисельні скарги від населення, - зазначив заступник голови облдержадміністрації Віталій Тишечко.

Зокрема, по Мокрянському кар’єру № 3 населення скаржиться на розбиті дороги, тріснуті домівки, значний шум вдень та вночі. Люди просять заборонити рух по селу та погрожують перекрити дорогу.

По Андрівському кар’єру населення скаржиться на руйнацію будинків, доріг та мостів.

По Новополтавському кар’єру постійно фіксуються перевищення габаритно-вагових норм та руйнування щойно відремонтованих доріг.

Віталій Тишечко наголосив, що Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект №3743 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю», який посилює відповідальність учасників перевезень та вводить нові штрафи за порушення габаритно-вагових параметрів. Ключовий момент – введення санкцій за порушення габаритно-вагових параметрів для всіх учасників перевезень – як вантажовідправників, так і власників або водіїв.

Також Кабінетом Міністрів України видано розпорядження «Про заходи з недопущення руйнування автомобільних доріг», яким передбачається організація цілодобового функціонування пунктів габаритно-вагового контролю, посилення заходів габаритно-вагового контролю, створення спільних мобільних груп за участю представників Укртрансбезпеки, ДФС, Нацполіції та СБУ.

Тож, у Запорізькій області будуть активізовані  документальні перевірки стану дотримання вантажними перевізниками габаритно-вагових норм.

Управлінню Укртрансбезпеки спільно з територіальними органами ДФС, СБУ, Нацполіції доручено забезпечити роботу спільних мобільних груп з метою виявлення фактів порушення правил проїзду транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області