Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада вживає заходів щодо забезпечення виконання обласного бюджету

24 вересня 2020 - 10:11

Голова облдержадміністрації Віталій Боговін та його заступник Віталій Тишечко провели нараду з начальником Головного управління Державної податкової служби у Запорізькій області Романом Афоновим та начальником Східного управління Офісу великих платників податків ДПС Анастасією Северін щодо виконання обласного бюджету за доходами.

Учасники наради обговорили проблему недовиконання доходів обласного бюджету за підсумками 8 місяців поточного року та скоординували дії щодо виконання річного плану.

Голова облдержадміністрації Віталій Боговін відзначив, що з 1 вересня зросла заробітна плата працівників бюджетних установ. Наявний фінансовий ресурс дозволяє профінансувати в повному обсязі видатки на заробітну плату, комунальні послуги, стипендії, пенсії та допомоги, які передбачені відповідно до діючого законодавства.

Але можуть виникнути проблеми з фінансуванням інших видатків обласних закладів, регіональних програм, а також коштів співфінансування державних програм, зокрема, державного фонду регіонального розвитку.

Крім цього, з обласного бюджету виділено 118,8 млн. грн на надання фінансової підтримки закладам охорони здоров’я та планується додатково виділити на найближчій сесії ще 38,7 млн. грн для фінансування видатків, які не покриваються програмою медичних гарантій та державними субвенціями.

Для фінансування вказаних заходів у повному обсязі також необхідна мобілізація доходів.

За підсумками наради було вирішено рекомендувати начальнику Головного управління Державної податкової служби у Запорізькій області Роману Афонову та начальнику Східного управління Офісу великих платників податків ДПС Анастасії Северін активізувати роботу щодо:

скорочення заборгованості з платежів до місцевих бюджетів;

легалізації зайнятості та заробітної плати;

протидії ухиленню від сплати податків;

охоплення декларуванням усіх громадян, які не уклали договори про надання в оренду земельних паїв та самостійно їх обробляють тощо.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

 

Читайте також

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий