Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Уряд схвалив 21 нормативно-правовий акт у сфері охорони навколишнього природного середовища

24 вересня 2020 - 12:00

foto

Одним з важливих ухвалених документів є проєкт Закону України «Про запобігання, зменшення та контроль промислового забруднення». Він імплементує більшість положень директиви 2010/75/ЄС, яка має на меті запровадження оптимізованого, прозорого і прогресивного підходу до контролю та скорочення промислового забруднення. Впровадження правил директиви є одним із зобов'язань України згідно з Угодою про асоціацію з ЄС.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів пояснив, що законопроєкт передбачає впровадження інтегрованого дозволу для великих підприємств, які є найбільшими забруднювачами довкілля. При видачі інтегрованого дозволу буде враховано вплив підприємства на довкілля в цілому. Гранично допустимі викиди будуть визначатися на основі висновків найкращих доступних технологій та методів управління (ВАТС).

На шляху до досягнення кліматичної нейтральності та задля виконання зобов'язань України відповідно до Паризької угоди та Угоди про асоціацію з ЄС Урядом прийняті зміни в Положення для відновлення і розширення роботи Міжвідомчої комісії з питань зміни клімату та збереження озонового шару.

Кабінет Міністрів України також погодив три нормативно-правових акти щодо запуску системи моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів. Вони сприятимуть посиленню контролю за звітністю підприємств у сфері викидів парникових газів. Запроваджена система є першим кроком до запуску системи торгівлі викидами парникових газів.

Уряд схвалив два нормативно-правових акти, які стосуються використання надр. Зокрема: «Про затвердження Порядку проведення аукціонів із продажу спеціальних дозволів на користування надрами та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України». Прийнятою постановою удосконалено законодавство для покращення інвестиційного клімату у сфері надрокористування, запроваджено інноваційні методи для державного управління у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр, запроваджено прозорий механізм продажу на аукціонах спеціальних дозволів на користування надрами. Окремим документом також було змінено механізм визначення початкової ціни продажу на аукціоні спеціального дозволу на право користування надрами.

У рамках потужного екологічного блоку Уряд підтримав ще ряд нормативно-правових актів, які спрямовані на захист довкілля.



За матеріалами Урядового порталу

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та французьким містом Нант

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров