Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області посилюється співпраця зі структурою ООН Жінки

25 вересня 2020 - 10:50

Структура ООН Жінки в Україні провела в онлайн – форматі зустріч з керівництвом облдержадміністрації. У зустрічі взяли участь заступниця голови облдержадміністрації Олена Теряєва, директорка Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Абдурахманова, начальниця відділу оздоровлення дітей, забезпечення гендерної рівності Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ольга Дроздова, представниця ООН Жінки в Україні Еріка Квапілова, програмна спеціалістка ООН Жінки Зейнеп Айдемір-Коюнку, аналітикиня проєкту ООН Жінки Уляна Біла. 

Під час зустрічі відбулося знайомство з представницею ООН Жінки в Україні Ерікою Квапіловою, яка вступила в повноваження  17 серпня 2020 року. Також були обговорені питання підтримки регіональних та місцевих органів влади в реалізації гендерних питань в умовах децентралізації, запобіганню гендерно-зумовленому насильству та локалізацію порядку денного Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».

Пані Еріка висловила вдячність за співпрацю з облдержадміністрацією, а також важливість включення ґендерного компоненту до Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2027 року.

Також були обговорені плани про подальшу співпрацю в рамках реалізації проєкту ООН Жінки в Запорізької області, створення притулків для жінок, які постраждали від домашнього насильства тощо.

 

Довідково.

У Запорізькій області структура ООН Жінки надає підтримку регіональним та місцевим органам влади у включенні гендерних питань у процеси децентралізації та управління, запобігання гендерно-зумовленому насильству та локалізації порядку денного Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека».

Співпраця триває з 2018 року на території Запорізької області в рамках проєкту «Розбудова демократичного, мирного, гендерно-рівного суспільства в Україні» за фінансової підтримки Міністерства зовнішніх справ Норвегії (період імплементації: грудень 2017- квітень 2020) і в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру, що реалізується чотирма агентствами ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії. Підтримка ЄС для Сходу України – відновлення, зміцнення миру та врядування.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт