Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Медики області отримають «коронавірусні надбавки»

25 вересня 2020 - 19:00

Сьогодні під головуванням заступниці голови облдержадміністрації Олени Теряєвої відбулася онлайн-нарада, на якій підбили підсумки проведеної масштабної роботи щодо забезпечення працівників медичних установ області відповідним фінансуванням. До онлайн-наради долучилися представники Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та керівники медичних установ Запорізької області.

Рішення про підвищення зарплат медикам шляхом виплати доплат було прийнято Урядом за ініціативою МОЗ.

  • Звертаюсь до всіх головних лікарів медичних закладів. Перш за все, хочу подякувати за вашу роботу. Результатом проведених консультацій є той факт, що з 66 установ області 60 вже подали заявки до НСЗУ. Цими вихідними спеціалісти будуть їх опрацьовувати, тож чекаємо, що всі вони фінішують договором з НСЗУ та отриманням коштів для ваших працівників, - зазначила Олена Теряєва. 

Ще шість установ (стоматологічні поліклініки) мають подати відповідні заявки у понеділок.

Окрім того, учасники наради обговорили погіршення епідемічного стану області, прогнози щодо захворюваності на найближчий період та матеріально-технічну готовність кожного закладу області до «другої хвилі» захворюваності. 

Як зазначила Олена Теряєва, наразі всі заклади охорони здоров’я є єдиним медичним простором і мають долати виклики епідемії спільними зусиллями, з місцевою владою у тому числі. У зв’язку з тим, що за статистикою кожному третьому хворому потрібна киснева терапія, обласна влада взяла на контроль стан забезпечення киснем ліжко-місць для коронавірусних хворих в області. Зважаючи на високу кількість інфікування медиків, вкрай важливо слідкувати за наявністю необхідних засобів індивідуального захисту для медичних працівників та належного їх використання. Особливу увагу необхідно звернути на пришвидшення термінів закупки кисневих установок та прискорення підведення кисню до ліжкомісць.  Запорізька область має бути готова до піку захворюваності заздалегідь. Медичні установи області мають щоденно бути на зв’язку з профільним департаментом цілодобово.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі