Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці патріотичним забігом вшанували пам'ять загиблих воїнів АТО

26 вересня 2020 - 11:43

Сьогодні, 26 вересня, у парку Перемоги відбувся Всеукраїнський патріотичний забіг з легкої атлетики в пам'ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за героїв України». Долучитися до акції мали змогу всі охочі, у тому числі, у режимі онлайн.

Ця Всеукраїнська акція сьогодні проводиться в усіх регіонах країни. У Запоріжжі до забігу долучилося понад 100 запоріжців. Також у забігу взяв участь заступник голови облдержадміністрації (стажування) Олександр Свистун.

Загалом патріотичний забіг проходить вчетверте, але тільки цьогоріч до участі долучилися всі інші регіони. Раніше захід відбувався лише в місті Києві.

  • Україна має складну історію, прописану кров’ю українців, які віддали своє життя за незалежність нашої держави. З 2014 року ведеться неоголошена російсько-українська війна, в якій ми втратили наших найкращих громадян, які боронили кордони України, захищали наш суверенітет, нашу територіальну цілісність. З початку війни в Україні не стало близько трьох тисяч захисників. Пам'ять про них буде вічною. 29 серпня ми відзначали День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. Ця дата стала ключовою для проведення сьогоднішнього заходу.  Я щиро вдячний вам, шановні присутні, за те, що ви підтримуєте ініціативу проведення цього всеукраїнського заходу в Запорізькому краї. Слава нашим воїнам. Слава захисникам України!, - звернувся до присутніх Олександр Свистун.

Також учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих.

За словами організаторів заходу, саме цього дня, під час проведення забігу, кожен учасник вкотре зможе пригадати побратима, батька чи матір, сина або доньку, чоловіка чи дружину, які більше ніколи не матимуть можливість пробігти під блакитним небом України, але які назавжди залишаться у пам’яті нашого народу Героями.

Учасники заходу зазначили, що започаткували щорічну традицію вшанування пам’яті захисників, що віддали своє життя у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України. Тож, цьогорічний забіг може стати доброю традицією для запоріжців.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей