Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Медичний центр в селищі Заповітне Кам’янко-Дніпровського району обладнано сучасним устаткуванням

30 вересня 2020 - 14:30

Голова облдержадміністрації Віталій Боговін оцінив результати проведеного ремонту приміщення та облаштування медичного центру в селищі Заповітне Водянської сільської ОТГ під час своєї робочої поїздки до Кам’янко-Дніпровського району.

В медичному центрі успішно функціонують амбулаторія загальної практики сімейної медицини комунального некомерційного підприємства «Водянський центр первинної медико-санітарної допомоги», діє палата тимчасового перебування пацієнтів, дитячий, процедурний та стоматологічний кабінети. Медичний центр обслуговує понад 1300 осіб. Заклад активно долучається до проєкту телемедицини. 

Власником будівлі, в якій розташовується медичний центр, є ПрАТ «Племзавод «Степной». Протягом 2019 року за ініціативи генерального директора товариства за власні кошти підприємства було проведено капітальний ремонт приміщення, придбано медичне обладнання. На сьогодні в центрі є устаткування для проведення ЕКГ, первинних аналізів. 

У приміщенні медичного закладу розміщена бригада екстреної медичної допомоги. Зона обслуговування бригадою – близько 25 км, час доїзду до місця виклику – близько 20 хвилин до найвіддаленішої точки зони обслуговування.

Актуальним для пункту базування бригади екстреної медичної допомоги залишається питання придбання електрокардіографа з функцією телеметрії (ціною понад 50 тис. грн), поновлення автопарку. 

В місті Кам’янка-Дніпровська очільник області мав нагоду ознайомитися з роботою компресорної станції Нікопольського управління захисних масивів Дніпровських водосховищ.

Компресорна станція діє з 1981 року. Головне її призначення - це забезпечення підтримки рівня ґрунтових вод на глибинах нижче 2 м від поверхні землі та захист від підтоплення земель с. Водяне, м. Кам'янки-Дніпровської та 8,8 тис. будівель з населенням близько 20 тис. осіб. Задля цього на станції встановлено 3 нові компресори. Згідно з рішенням Запорізької обласної ради у 2019 році Водянській сільській раді виділено понад 14 млн. грн для реконструкції гідротехнічних споруд: буріння 37 водознижуючих свердловин вертикального дренажу з ерліфтною системою підняття води. На даний момент пробурено 9 із запланованих свердловин. 

Також під час поїздки голова облдержадміністрації ознайомився з роботами щодо модернізації будівлі та впорядкування прилеглої території загальноосвітньої школи в с. Нововодяне.

Освітній заклад функціонує з 1980 року. У приміщенні школи обладнано кабінети математики, української мови та літератури, основ інформатики та обчислювальної техніки, актова зала та майстерня. В 2020 році проведено капітальний ремонт, утеплено фасад школи, оновлено  вікна, облаштовано класи для навчання за програмою Нової української школи.  У планах керівництва школи - облаштування спортивного майданчику з тренажерами, ремонт внутрішніх приміщень та впорядкування прилеглої території.

Наприкінці голова облдержадміністрації Віталій Боговін відвідав ПрАТ «Племзавод «Степной». Підприємство спеціалізується на розведенні великої рогатої худоби та свиней, виробництві молочної і м'ясної продукції, її продажу. Догляд за тваринами повністю автоматизований. 

 

 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.