Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Запоріжжі проходить фінальний етап змагань «WorldSkills Ukraine»

7 жовтня 2020 - 13:30

Сьогодні у Запоріжжі розпочалися змагання ІІ (фінального) етапу Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine». Офіційне відкриття фінального етапу конкурсу відвідали заступник голови облдержадміністрації Віталій Тишечко та заступник голови облдержадміністрації (стажування) Олександр Свистун.

«WorldSkills Ukraine» - це масштабні змагання з робітничих професій серед студентів закладів професійної та вищої освіти, молодих працівників. Цього року конкурс поетапно проводиться на 5 локаціях країни: у Запоріжжі, Дніпрі, Маріуполі, Києві та смт Глеваха (Київська область).

7 жовтня на базі ДНЗ «Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти» розпочалися змагання за трьома компетенціями: «експлуатація та обслуговування залізничного транспорту», «зварювальні роботи» та «кладка цегли». На робочих локаціях працюють 25 учасників конкурсу. Зважаючи на карантин, учасники змагань виконують роботи невеликими групами, кожен у свій час.

На локації за компетенцією «Зварювальні роботи» змагання проходитимуть два дні. Заявлено 15 учасників. Завдання учасників полягає у зварюванні двома методами стиків двох пластин з низьковуглецевої сталі. Оцінюється якість шва та його зовнішній вигляд.

На локації «Кладка цегли»  учасникам потрібно скласти арку сталевипускного отвору мартенівської печі. Термін виконання - 1,5 години. Оцінюванню підлягають зовнішній вигляд, якісні характеристики (відсутність зазорів між рядами цегли).

Локація «Експлуатація та обслуговування залізничного транспорту» розпочинає свою роботу 8 жовтня. До змагань приєднається 7 учасників. Конкурсанти повинні будуть виконати 4 модулі завдання: збирання/розбирання клапанної коробки компресора КТ-6, збирання/розбирання крана машиніста гальмівної системи локомотива, збирання/розбирання автозчепного приладу, встановлення стрічки та писців на швидкостемір.

Результати змагань «WorldSkills Ukraine» будуть оголошені 13 жовтня в онлайн-форматі, дипломи та подарунки переможці отримають поштою.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області