Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ціни на продовольчому ринку області вийшли з під контролю

28 липня 2009 - 16:48

- За підсумками двох декад липня індекс споживчих цін в регіоні склав 0,4%, тоді як в Україні в цілому він дорівнює нулю. Пояснити це можна лише одним – послабленим контролем з боку місцевих органів влади, – зазначив О. Сін.

Посадовець зосередив увагу керівників територій на чотирьох основних позиціях продовольчої групи товарів – цінах на цукор, яйця, м’ясо і овочі.

Цукор в магазинах наразі коштує понад 6 гривень, а міг би коштувати не вище 4 грн. Торгові організації регіону продовжують саботувати закупівлю цукру за квотою Держрезерву України. Одні це пояснюють нестачею обігових коштів, інші – поганою якістю самого продукту на цукрових заводах.

Заступник очільника області дав доручення керівникам територій вже до завтрашнього дня визначити суб’єкти гуртової торгівлі, які зможуть негайно закупити цукор з Державного резерву за ціною 3-50 за кілограм. Разом з тим, головному управлінню економіки облдержадміністрації необхідно з’ясувати в профільному міністерстві умови договору реалізації цукру через Держрезерв, згідно якого оптовики з незрозумілих причин не можуть пред’являти претензії щодо якості солодкої продукції.

Обласна виконавча влада не бачить причин і для  значного подорожчання ціни на яйця. Виробники відпускають їх за ціною 5 грн. 34 коп. Не важко вирахувати, якою має бути ціна з 10-15% торгівельною надбавкою у роздрібній мережі.

- Завтра-післязавтра контролюючі органи мають провести перевірку і оштрафувати тих, хто ігнорує розпорядження голови обласної державної адміністрації щодо торгівельних надбавок, – наголосив О. Сін.

Головне управління агропромислового розвитку, міські голови та голови райдержадміністрацій отримали від обласної влади завдання організувати в найближчі дні торгівлю овочами та м’ясом самих виробників без посередників на ринках регіону.

Така своєрідна продовольча інтервенція, за словами О. Сіна, дасть позитивний результат. Приклад такої роботи вже маємо, якщо згадаємо весняні антикризові ярмарки.  

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств