Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області не припиняється габаритно-ваговий контроль на дорогах

15 жовтня 2020 - 12:15

Голова облдержадміністрації Віталій Боговін провів засідання обласної робочої групи з питань збереження автомобільних доріг від передчасного руйнування вантажним транспортом.

Учасники засідання обговорили стан дотримання автоперевізниками габаритно-вагових норм на дорогах Запорізької області та необхідність посилення заходів до кінця 2020 року.

- На сьогодні на автомобільних  дорогах області  активно тривають ремонтні роботи, в тому числі, в рамках реалізації  програми Президента України  «Велике Будівництво». Саме тому питання  збереження  автодоріг є пріоритетним напрямком, який знаходиться  на  контролі у Президента України та    Уряду. На рівні обласної державної адміністрації також вживаються відповідні  заходи щодо збереження автодоріг Запорізької області. Кабінетом Міністрів України Укртрансбезпеці  доручено забезпечити   впровадження посилених заходів габаритно-вагового контролю, - зазначив голова облдержадміністрації Віталій Боговін.

Проте «Укртрансбезпекою» вже більше місяця (з початку вересня цього року) не здійснюється належний габаритно-ваговий контроль транспортних засобів, а здійснюються  лише документальні перевірки, які є неефективними. Ваги для зважування великовагового транспорту  були зламані та майже одночасно виведені з експлуатації.

Всього на території Запорізької області для здійснення габаритно-вагового контролю є в наявності 5 ваг.

У Запорізькій області з 06 по 12 жовтня «Укртрансбезпекою» спільно з Нацполіцією здійснювалися рейдові перевірки на двох в’їздах до м. Бердянськ; в Бердянському морському порту; на під’їздах до терміналів Нібулону у с. Біленьке Запорізького району та с. Тернівка Вільнянського району; на в’їздах до Новополтавського кар’єру, Мокрянського кам’яного кар’єру № 3 та Запорізького кар’єроуправління. 

За підсумками наради у Запорізькій області будуть активізовані  документальні перевірки стану дотримання вантажними перевізниками габаритно-вагових норм. Контролюючим органам  було доручено посилити контроль за вантажними перевезеннями до кінця року.

 Нагадаємо, що у Запорізькому регіоні проводиться активна робота із виявлення габаритно-вагових порушень на автошляхах. Голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Боговін неодноразово закликав перевізників до соціальної відповідальності та звертав увагу на необхідність налагодження взаємодії та посилення контролю з боку правоохоронних органів, аби не допустити того, щоб вантажівки руйнували автомобільні дороги. Так, про  габаритно-ваговий контроль в Запорізькій області можна переглянути за посиланням. Про майданчики WiM у Запорізькій області - за посиланням.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору