Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області продовжено карантин до кінця 2020 року

16 жовтня 2020 - 09:15

Під керівництвом голови облдержадміністрації Віталія Боговіна відбулось позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. До онлайн наради також приєдналися заступниця голови облдержадміністрації Олена Теряєва, керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, заступник директора Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України Олександр МАЩАК, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Учасники засідання обговорили епідемічний стан та питання продовження карантину на території Запорізької області.

На сьогодні на території Запорізької області встановлено наступні рівні епідеміологічної небезпеки:

«помаранчевий» у містах Мелітополь, Токмак, Новомиколаївському, Оріхівському, та Пологівському районах Запорізької області;

«жовтий» у містах Запоріжжя, Бердянськ, Енергодар та у Веселівському, Вільнянському, Гуляйпільському, Запорізькому, Мелітопольському, Приазовському, Токмацькому, Якимівському районах Запорізької області.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України та з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 вирішено продовжити на території Запорізької області карантин до 31 грудня 2020 року включно.

Тож, посилено протиепідемічні заходи на різних рівнях адаптивного карантину. Перш за все, вводиться обмеження щодо роботи ресторанів та інших закладів громадського харчування після 22:00. Це правило діятиме на всіх рівнях епіднебезпеки. Вводиться також обмеження щодо проведення масових заходів.

Вводяться обмеження: для “зеленого” рівня максимальна кількість осіб - не більше 50, для “жовтого” рівня - 30, для “помаранчевого” - 20 осіб. Також вводиться заборона щодо відвідування глядачами спортивних заходів, окрім міжнародних змагань. Рішення про їх проведення буде прийматися в окремому порядку.

Через ускладнення епідеміологічної ситуації, Запорізька обласна державна адміністрація спільно з Запорізькою обласною радою запроваджують цілодобовий режим роботи обласної гарячої телефонної лінії для звернень громадян.

За номером 0 800 503 508 жителі Запорізької області можуть цілодобово безкоштовно звертатися зі своїми проблемами та для отримання інформації, у тому числі, щодо епідеміологічної ситуації та карантинних заходів.

Також для потреб населення щодо термінових медичних консультацій працює спеціальна телефонна лінія 15-03, де лікарі-консультанти оперативно-диспетчерського управління цілодобово у телефонному режимі забезпечують надання населенню області консультацій з різних медичних питань, включаючи питання стосовно профілактичних заходів, симптомів, інструкцій у випадках проявів симптомів нової коронавірусної інфекції СОVID-19.

Також інформацію стосовно епідемічної ситуації, лабораторної діагностики, профілактики можна отримати по телефону «гарячої» лінії Державної установи «Запорізький обласний лабораторний Центр Міністерства Охорони України» (061) 707-26-81.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

 

 

Читайте також

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі