Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Чесний тендер – запорука розвитку громади

7 серпня 2009 - 11:21

Відкритість та прозорість виконання вимог Постанови  Кабінету Міністрів України від 17.10.2008 № 921 «Про затвердження Положення  про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти» та тендерних вимог ПРООН/ЄС є однією з головних умов участі громад у міжнародному Проекті «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

За умовами ПРООНЄС і відповідно до діючого законодавства  «Про закупівлю товарів, робіт та послуг за державні кошти»  громадські організації - партнери Проекту самостійно оголошують та проводять тендери на відбір підрядних організацій по проведенню ремонтно-будівельних робіт за кошти ПРООН, громад та місцевих бюджетів, що передбачає принцип «не втручання» посадових осіб від органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування - партнерів Проекту у хід тендерних процедур.

Випадок, який мав місце у Великобілозерському районі щодо закупівлі громадою «Майбутнє нашого села» енергозберігаючих вікон та дверей для школи НВК №1,  не зупинив прагнення жителів Великої Білозерки  до самостійного господарювання в умовах співфінансування соціальних Проектів за кошти громади та бюджетних надходжень.

Запорізькому обласному регіональному центру громад  ПРООН в Україні за оперативною інформацією стало відомо, що тендер із закупівлі енергозберігаючих вікон та дверей для Великобілозерської школи  НВК № 1, який було заплановано на червень 2009 громадською організацією «Майбутнє

нашого села», не відбувся з причин саме втручання деяких посадових осіб на території  району в процес тендерного відбору. Переваги намагалися надати претенденту, який пропонував не найнижчу цінову пропозицію.

На вимогу Запорізького обласного регіонального центру громад  ПРООН в Україні, з метою об’єктивного вибору підрядної організації громада «Майбутнє нашого села» за відповідною нормативною процедурою оголосила повторний тендер на 23.07.2009 року. За його перебігом спостерігали представники Проекту, Великобілозерської райдержадміністрації та районної ради, Великобілозерської сільської ради та представники громадськості.

В результаті проведення  тендеру відібрано претендента, який надав найнижчу цінову пропозицію – 109805,00 грн. за виробництво та установку 51 енергозберігаючого вікна та 2-х енергозберігаючих фасадних дверей.

Рішення громади «Майбутнє нашого села» отримало позитивну оцінку Проекту, Великобілозерської райдержадміністрації та Великобілозерської районної ради як таке, що відповідає нормативно-правовим нормам України та ПРООН/ЄС.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць