Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Понад 3 тис. вчителів англійської мови пройдуть навчання за оновленою моделлю

26 жовтня 2020 - 10:00

Міністерство освіти і науки України та Британська Рада в Україні розпочали наступний етап професійного розвитку вчителів англійської мови, головною метою якого є забезпечення наступності та сталості у навчанні іноземних мов відповідно до Концепції «Нова українська школа».

  • Протягом шести місяців більше 3 000 вчителів англійської мови пройдуть навчання за оновленою моделлю, яку запропонувала нам Британська Рада в Україні. Двісті тренерів, які у 2018-2019 рр. успішно провели навчання вчителів початкової школи, тепер навчатимуть вчителів 5-9 класів у дистанційному форматі із використанням сучасних інформаційних технологій, – зазначив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Модель передбачає теоретичний та практичний компоненти.

Теоретичний – навчання вчителів на онлайн-курсі «Навчання англійської мови у новому контексті: базова середня освіта». Курс складається з 5 модулів та охоплює такі теми: розуміння учнів, їхніх потреб та навчальних уподобань; планування уроків для досягнення конкретних обов’язкових результатів навчання;  оцінювання учнів; ключові вміння 21-го століття; ефективне управління діяльністю на уроці.

Практичний – опанування ресурсів платформи Online Teacher Community, участь у дискусіях, форумах, семінарах-практикумах та застосування набутих знань та умінь у класі. Кожен вчитель матиме на онлайн-платформі власне портфоліо.

Тренери проводитимуть для вчителів семінари-практикуми на платформі Online Teacher Community кожного місяця з листопада 2020 р. до березня 2021 р. Метою застосування саме такого формату є навчання через рефлексію, зворотній зв’язок, обмін досвідом та моделювання різних ситуацій. За підтримки тренерів вчителі опанують комунікативні методи, застосовуватимуть набуті знання й уміння у власній практиці навчання, аналізуючи власну діяльність і діяльність учнів.

Крім того, вчителі під час програми мають опанувати вміння користуватися електронними ресурсами, які зібрані на освітній платформі NUS-English.com.ua. Там зібрані матеріали за такими напрямами: «Розуміння учнів», «Мотивація учнів», «Планування уроків у новому контексті», «Управління процесом учіння», «Дистанційне навчання», «Ключові уміння 21-го століття», «Оцінювання для учіння».

Після успішного виконання програми професійного розвитку в повному обсязі всі учасники отримають сертифікат Міністерства освіти і науки України та Британської Ради.

 

За матеріалами МОН

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби