Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відродити дошкільні заклади у регіоні

14 серпня 2009 - 13:49

Насамперед Микола Фролов відзначив позитивні зрушення, які відбулися в області протягом 2008-2009 років. Рівень охоплення дошкільною освітою  дітей 1-6 років складає   65 % від загальної кількості, що на 8 % більше загальноукраїнського показника. Тільки торік відновлено роботу 21-го  дошкільного закладу.

Але більш детально учасники наради зупинились не на досягненнях, а саме на проблемах дошкільної освіти і шляхах їх подолання. На даний час майже 7,5 тисячі дітей у регіоні чекають на влаштування у дитячі садки. Найбільше цю проблему відчувають у містах – у Запоріжжі (2022 дітей), Мелітополі (997) та Бердянську (970).  Також це стосується майже всіх районів області.

- Наголошую,  подолання черги у дитячі садки – це основне завдання обласної виконавчої влади, місцевого самоврядування та насамперед – керівників органів освіти. Просте звітування на нарадах не проходитиме. Керівництво регіону цікавить, що конкретно зроблено для цих малюків, – підкреслив посадовець.

На перших порах вирішити проблему може допомогти така форма дошкільної освіти, як група короткотривалого перебування дітей. Також позитивні результати показав запроваджений останнім часом соціально-педагогічний патронат сім’ї.

Однак, на думку Миколи Фролова, основну роботу треба спрямувати саме на формування груп дошкільної освіти при загальноосвітніх навчальних закладах. Такі групи в області вже відвідує 1008 дітей. Особливо активно ця робота ведеться у Приазовському, Токмацькому,  Василівському районах.

Освітяни звертали увагу обласної виконавчої влади на необхідності розширення мережі дошкільних навчальних закладів санаторного та спеціального типу для дітей, які потребують корегування вад розвитку. Нині таких в області 290 та у перспективі їх кількість збільшиться.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку