Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В обласній інфекційній лікарні вже працюють 2 цифрові мобільні рентгенапарати

6 листопада 2020 - 14:05

Про досягнення у сфері медицини під час підсумкової пресконференції за жовтень 2020 р. розповів голова облдержадміністрації Віталій Боговін. У заході також взяли участь заступники голови Віталій Тишечко, Олена Теряєва, Віталій Кардаш, Андрій Буйний, Олександр Свистун (стажування).

За рахунок коштів з резервного фонду обласного бюджету в Обласну інфекційну лікарню придбано 2 цифрові мобільні рентгенапарати. Тепер пацієнти із діагнозом або підозрою на СОVID-19 проходять діагностику прямо в палаті.

Від меценатів отримано 6 апаратів штучної вентиляції легенів – три одиниці для Приморської районної лікарні, один – для Обласного центру серцево-судинних захворювань, один – для Вільнянської районної багатопрофільної лікарні та один для Запорізької дитячої лікарні №5.

Відкрито дитяче відділення протитуберкульозного санаторію, на яке хворі діти Запорізької області чекали довгі 4 роки. Створено сучасний санаторій на 40 ліжок, де діти можуть лікуватись.

Триває будівництво онкодиспансеру. Загальна вартість  будівництва становить 62 млн грн. На цей рік потреба складає 55 млн грн. З них 30 млн на початку року було виділено з державного і обласного бюджетів. 

  • Ми всі розуміємо пріоритетність цього об'єкта для області і робимо все, щоб завершити будівництво в цьому році. Тому рішенням комісії було ухвалено розподілення додаткових 20 млн грн з інших об’єктів. 9 жовтня Кабінет Міністрів цю ініціативу підтримав. Наразі підрядник вже виконав роботи на 7 із 20 млн грн. Робота продовжується! – зазначив Віталій Боговін.

Відкрито Обласний центр телемедицини на базі Запорізької обласної клінічної лікарні. Запорізька область стала другою в України, що застосовує сучасні технології в сфері охорони здоров’я. Центр координуватиме процес надання телемедичних консультацій між лікарями первинної допомоги та вузькими спеціалістами. Це означає, що кожен хворий з самого віддаленого села зможе швидко отримати професійну консультацію «за місцем проживання». А лікарі зможуть безконтактно допомогти більшій кількості хворих. В період пандемії коронавірусу це ще один дієвий інструмент чинити опір хворобі.

Як зазначила заступниця голови облдержадміністрації Олена Теряєва, на сьогодні у Запорізькій області розгорнуто 1703 ліжка для хворих на коронавірус у 21 медичному закладі першої хвилі. З них 795 ліжок забезпечені киснем (47%). Планується розширити ліжковий фонд ще на 409 ліжок. Вже з понеділка очікується, що буде підготовлено 2112 ліжок для хворих на COVID-19. З огляду на епідеміологічну ситуацію також розглядається питання розгортання додаткових ліжок для хворих у санаторіях та створення тимчасових госпіталів.

На сьогодні 22 території з 25 у Запорізькій області мають перевищення базового рівня захворюваності. Найбільша кількість захворювань зафіксована у Пологівському, Оріхівському, Чернігівському та Новомиколаївському районах області.

Олена Теряєва нагадала, що на ранок 6 листопада у Запорізькій області зареєстровано 12 196 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. За минулу добу було зареєстровано 446 нових випадків захворювання.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області