Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна інфекційна лікарня отримає додаткову кисневу станцію на 130 точок для лікування хворих на COVID-19

11 листопада 2020 - 16:27

Обласна інфекційна клінічна лікарня – єдиний в області спеціалізований медичний заклад інфекційного профілю. Зі 150 ліжок, призначених для лікування ковідних хворих, точками подачі кисню обладнані тільки 26, що не закриває всієї потреби медустанови. «Запоріжсталь» спільно з Фондом розвитку Ріната Ахметова і Метінвестом встановлять кисневу станцію, що забезпечує подачу кисню до 174 ліжок, а також облаштує нову кисневу мережу для 104 ліжок лікарні.

Даний проєкт буде реалізований підприємством повністю на всіх етапах:  від опрацювання проєктно-кошторисної документації, монтажних робіт, протягання киснепроводів, поставки та налагодження кисневого обладнання до запуску в експлуатацію кисневої станції. Комбінат виконає все виключно за власні кошти. Соціальні інвестиції для вдосконалення медичної бази лікарні в боротьбі з COVID-19 складуть 6 млн гривень. Термін реалізації проєкту: листопад-кінець грудня 2020 року.

-  Як голові ОДА, мені приємно бачити готовність керівників “Запоріжсталі” до плідної співпраці задля розвитку Запорізького регіону. Для мене це сталий партнер, з яким пліч-о-пліч ми чинимо опір пандемії коронавірусу і крок за кроком створюємо умови для розвитку Запорізького краю. У перші місяці карантину запорізькі медики отримали десятки тисяч засобів індивідуального захисту і 34 тисячі експрес-тестів, 15 апаратів ШВЛ. Установка кисневої станції та проведення додаткової кисневої мережі – справжній порятунок для хворих з важким перебігом хвороби COVID - 19. Впевнений, це врятує не одне життя!, – відзначив голова облдержадміністрації Віталій Боговін. 

Заступниця голови ОДА Олена Теряєва розповіла, що з боку облдержадміністрації вживаються комплексні заходи для захисту громадян від ризику інфікування COVID-19 –  від інформаційної політики до модернізації медичних установ. За рахунок резервного фонду обласного бюджету на боротьбу з ковід виділено 13,1 млн грн, у тому числі, на засоби індивідуального захисту медиків, закупівлю двох пересувних рентген-апаратів і проведення кисневої розводки в двоповерховій будівлі Запорізької обласної інфекційної лікарні. 

Крім того, медичні працівники, які безпосередньо беруть участь в наданні допомоги хворим з ковід, отримують відповідні доплати до 300% заробітної плати, а з вересня  всім медичним працівникам здійснюються доплати до заробітної плати: лікарям до 70% середнього окладу лікаря, медсестрам 50% і санітаркам 25% від мінімальної заробітної плати. Для регіону, як і для України в цілому, зараз дуже важлива підтримка бізнесу. У Запорізькому регіоні бізнес активно долучився до підтримки медицини, але найбільшу і системну підтримку надає Фонд Ріната Ахметова і комбінат “Запоріжсталь”.

Як розповів головний лікар Запорізької обласної інфекційної клінічної лікарні Володимир Шинкаренко, колектив лікарні з березня 2020 року працює в дуже напруженому режимі.

-  Запорізька обласна інфекційна лікарня першою зустріла хворих на COVID-19 і протягом першої хвилі тримала ситуацію під контролем. Проте зараз, під час стрімкого зростання захворюваності, забезпеченість ліжок киснем має пріоритет!  Ми вдячні соціально відповільному бізесу за небадужість до проблем лікарів і пацєнтів! Завдяки цьому проєкту ліжка для лікування хворих на COVID-19 будуть повністю забезпечені киснем, – наголосив Володимир Шинкаренко.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 


Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області