Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Оголошення

Рекомендації щодо вимог з енергоефективності для закупівлі продукції державними органами. Критерії для енергоефективних закупівель

19 листопада 2020 - 13:08

Внесено зміни до Закону України "Про публічні закупівлі" та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення публічних закупівель", який був прийнятий 29 серпня 2019 року та згідно з яким Закон України "Про публічні закупівлі" викладено у новій редакції. Новий Закон передбачає багато змін: посилення відповідальності, перехід від тендерного комітету до одноособовості, впровадження нових електронних інструментів, введення нової процедури – торги з обмеженою участю, нові штрафи на керівників-замовників за порушення законодавства у сфері закупівель.

Законом України "Про енергоефективність будівель" введена обов’язкова енергетична сертифікація та визначення класів будівель згідно з європейською методикою. Зокрема, об’єкти будівництва та вже побудовані будівлі повинні пройти сертифікацію енергетичної ефективності з метою визначення фактичних показників, проведення оцінки відповідності зазначених показників встановленим мінімальним вимогам до енергетичної ефективності будівель.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 29.01.2020 № 88-р була схвалена Концепція реалізації державної політики у сфері забезпечення енергетичної ефективності будівель у частині збільшення кількості будівель з близьким до нульового рівнем споживання енергії та затверджений Національний план збільшення кількості будівель з близьким до нульового рівнем споживання енергії).

Постановою Кабінету Міністрів України від 03.10.2018 № 804 затверджений Технічний регламент щодо встановлення системи для визначення вимог з екодизайну енергоспоживчих продуктів.

Крім того, було проінформовано щодо основних актів права ЄС, що регулюють аспекти енергоефективності, основних положень і практики імплементації Директив і Регламентів ЄС та інше.

У разі зацікавленості пропонуємо ознайомитися з матеріалами презентацією Інституту екологічного управління та збалансованого природокористування "Рекомендації щодо вимог з енергоефективності для закупівлі продукції державними органами. Критерії для енергоефективних закупівель".

 

Читайте також

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області