Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі ювенальні поліцейські провели онлайн захід на тему прав дитини

20 листопада 2020 - 13:45

З нагоди відзначення Всесвітнього дня дитини співробітники відділу ювенальної превенції ГУ Нацполіції у Запорізькій області спільно з представниками ДУ «Центр пробації» в Запорізькій області та Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях провели профілактичний онлайн захід на тему «Великі права маленької дитини».

До участі у відеоконференції були запрошені неповнолітні, які перебувають у «конфлікті» з законом. Під час онлайн заходу правоохоронці розповіли про права, якими володіє кожна дитина у віці до 18 років і які необхідно поважати, та запевнили, що завжди можна змінити життя на краще, варто лише мати бажання.

Представниця Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Світлана Марінова поділилася досвідом запровадження пілотного проєкту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину». Суть програми у тому, щоб дати дитині, яка оступилася та потрапила на «слизьку стежку», шанс почати життя з чистого аркуша, а також запобігти вчиненню нових кримінальних правопорушень.

Коментуючи захід,   старший інспектор відділу ювенальної превенції  Олена Юхимчук зазначила, що з кожним із неповнолітніх, які потрапили в поле зору правоохоронців, поліцейські систематично проводять індивідуальні бесіди, спілкуються з їхніми рідними, взаємодіють з педагогами навчальних закладів. Така робота проводиться, щоб попередити та не допустити повторного скоєння злочину.

  • У кожному випадку варто вивчати обставини та мотиви, які спонукали неповнолітніх до скоєння злочинів. Головне – надати підліткам підтримку, допомогти їм зрозуміти всю міру відповідальності за скоєні проступки, - додала Юлія Рябоконь, співробітниця Центру пробації.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області