Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вдягати чи не вдягати?

24 листопада 2020 - 18:40

Костянтин Малашенко зазначив, що обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф забезпечений засобами індивідуального захисту з резервом на три місяці.

  • У наших інтересах раціонально розподіляти кошти ковідного пакету, щоб забезпечити і доплати, і закупівлі медикаментів, і придбання засобів індивідуального захисту. Я як керівник розумію, що економити на засобах захисту  - значить ризикувати здоров’ям своїх працівників. В цьому немає сенсу, - зазначив директор обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Костянтин Малашенко.

Керівник підстанції швидкої медичної допомоги Дніпровського району (Лівобережна) Наталія Довгополік розповіла, в якому випадку лікарі вдягають захисні костюми, в якому ні. Якщо бригада швидкої приїздить на виклик, наприклад, з приводу серцевого нападу чи високого тиску, захисні костюми не вдягають. Під час виїзду до пацієнта з підозрою на ковід або вже підтвердженим діагнозом, при транспортуванні такого хворого з одного медичного закладу до іншого захисні костюми для всієї бригади, в тому числі, для водіїв, обов’язкові. 

Крім того, директор обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Костянтин Малашенко повідомив, як бригада швидкої дізнається, куди потрібно везти хворого на ковід.

  • У 2017 році у нас у перших запрацював диспетчерский пункт. Автомобілі обладнанні GPS і тому є можливість побудувати весь маршрут бригади. Якщо є потреба перевести пацієнта, хворого на ковід, до лікарні, то диспетчер запитує інформацію по вільним ліжкам у відділi  госпіталізації та передає її бригаді. Ситуація була напруженою на початку осені, але сьогодні кількість місць для хворих на ковід збільшено. Коли стаціонарний відділ перепрофільовують в ковідний госпіталь, то ми одразу, в онлайн режимі, отримуємо інформацію про наявні ліжка, в тому числі, з киснем, - зазначив він.

Костянтин Малашенко також додав, що кожного дня в області працює близько 153 мобільних бригади. Плинності кадрів з квітня місяця немає саме тому, що працівники отримують достойні заробітні плати. До кінця 2020 року обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф має достатньо коштів на рахунках закладу для виплати ковідних доплат, закупівлю засобів індивідуального захисту. В цьому і є перевага реформи охорони здоров’я, що кожен заклад автономно отримує кошти на свої потреби і є їх розпорядником. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн