Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Практичні кроки назустріч запорізькій громаді

1 вересня 2009 - 09:15

Відбулось засідання ради з питань впровадження, моніторингу та оцінювання Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2015 року, засідання якої провів заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін.

Члени робочої групи визначили і затвердити найбільш ефективні інфраструктурні інвестиційні проекти для участі у навчальній програмі з розробки проектних заявок у рамках проекту партнерства Канада-Україна «Регіональне врядування та розвиток».

Щодо інвестиційних проектів учасники зібрання визначились одноголосно. З 40 запропонованих проектів обрали 5 найбільш ефективних та ґрунтовно відпрацьованих. Три з них спрямовані на зниження рівня забруднення навколишнього природного середовища, а саме: зведення сміттєпереробного комплексу у Вільнянському районі, сміттєпереробного заводу у Мелітопольському районі, а також полігону твердих побутових відходів у Пологах. Ще два проекти презентовані Бердянськом. Це - «Укріплення Бердянської коси» та «Створення промислового парку типу «Грінфілд».

- Майданчик «Грінфілд» - перший досвід на території Запорізької області, коли облаштовується індустріальна зона, а інвестори будують там все, що вважають за необхідне. Якщо проект буде вдалим, можливо, надалі запровадимо саме такі шляхи роботи, - зауважив Олександр Сін.

На переможців конкурсу інвестиційних проектів невдовзі чекають двомісячні тренінги, де міжнародні експерти навчать їх тонкощам підготовки проектних заявок відповідно міжнародних стандартів та ознайомлять з найбільш ефективними механізмами пошуку інвесторів.

Також на засіданні обрано переможця конкурсу концепції телевізійної програми, яка не лише висвітлюватиме проблеми малого та середнього бізнесу, а й надаватиме інформаційну підтримку місцевим товаровиробникам та допомагатиме їм завойовувати довіру покупців. Програма розробляється у рамках Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2015 року. Виробництво і трансляція програми у ефірі місцевих телемовників передбачено здійснювати за рахунок коштів обласного бюджету.

Своє бачення програми презентували представники місцевих телеканалів та телестудій. Найбільш вдалою, на думку членів ради, є концепція програми, що запропонована студією «Разом».

- Нині ми визначились з автором програми на наступні 3 місяці поточного року. Однак, кожний учасник конкурсу отримає замовлення на одну пілотну програму. Обираючи переможців наступного року, ми у першу чергу, звертатимемо увагу на якість і характер виконання цього завдання, - резюмував Олександр Сін.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів