Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Шкільний автобус - учням села Верхня Терса

1 вересня 2009 - 14:39

У школярів села Верхня Терса Гуляйпільського району сьогодні подвійне свято - навчальний рік вони розпочинають із новим шкільним автобусом, що з'явився у них завдяки активній роботі сільської громади. Із радісною подією сельчан привітали голова обласної державної адміністрації Олександр Старух та голова облради Олександр Нефьодов.

Рік тому жителі села Верхня Терса долучились до участі у Проекті ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», що спрямований на посилення ролі та активності громад у вирішенні питань розвитку територій.

Партнери не лише навчають громади визначати пріоритетні проблеми, розробляти та реалізовувати плани розвитку території, залучати кошти. Проект ПРООН також вносить половину суми, необхідної для реалізації того чи іншого мікропроекту громади.

50% від вартості шкільного автобусу для верхнєтерсянських школярів – а це понад 50 тис. грн. – профінансовано за рахунок Проекту; 10% - з обласного бюджету, решта – за рахунок коштів місцевих бізнесменів та власне сільської громади.

Загалом по Запорізькій області у партнерстві із Проектом розробляються 40 мікропроектів. Громада Верхньої Терси – перша, що реалізувала свої ініціативи.

Олександр Старух привітав сельчан із цією радісною подією.

- Це насправді дуже важлива подія для області, а тим паче для громади села. Завдяки Проекту ви зуміли самостійно визначити та вирішити проблему території, – зазначив посадовець. – Це ще раз підтверджує той факт, що допомога завжди буде надана тому, хто сам хоче щось зробити.

Разом з тим, очільник області висловив сподівання, що на реалізації цього мікропроекту громада Терси не зупиниться, адже необхідні знання та досвід для подальшого самостійного розвитку вона вже має.

Першими пасажирами новенького шкільного автобусу стали 10 першокласників, яких водій показово підвіз до центрального входу школи.

Олександр Старух також привітав школярів, батьків та педагогів із початком нового навчального року та зачитав вітання Президента України з нагоди Дня знань.

Загалом навчально-виховний комплекс у с. Верхня Терса відвідує 127 дітей, частина з них – з віддалених поселень на території сільської ради. Відтак з появою нового шкільного автобусу з порядку денного повністю знято питання підвозу цих учнів до місця навчання.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України