Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Рятувальники готові до реагування на потенційні небезпеки осінньо-зимового періоду

1 грудня 2020 - 13:50

Підрозділи служби порятунку готові до реагування на потенційні небезпеки, пов’язані з погіршенням погодних умов взимку. Про це повідомив заступник начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС України у Запорізькій області, полковник служби цивільного захисту Олександр Семененко під час сьогоднішнього онлайн-брифінгу. 

За словами Олександра Семененка, управлінням проведено уточнення оперативних планів та схем щодо попередження та реагування на надзвичайні ситуації, які можуть виникнути в осінньо-зимовий період.

Для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій взимку підрозділи ДСНС України у Запорізькій області готові залучити до рятувальних робіт 264 особи особового складу, 5 одиниць техніки підвищеної прохідності та 11 одиниць інженерної техніки: автогрейдери, бульдозери, автокрани тощо.

Для попередження випадків переохолодження людей і надання їм допомоги підготовлено 4 мобільні пункти обігріву (намети), які будуть встановлюватися у населених пунктах області за рішенням місцевих органів влади. До проведення рятувальних робіт і підтримки особового складу підготовлено 5 пунктів обігріву на автомобільному шасі.

Олександр Семененко додав, що в постійній готовності знаходиться 31 пожежна автоцистерна підвищеної прохідності для забезпечення гасіння пожеж в несприятливих погодних умовах. Для оперативного реагування на водних об’єктах у повній готовності є 2 катери та 2 плаваючих транспортери. В якості резервного або аварійного джерела живлення підготовлено електростанції силові та генератори. 

Крім того, Олександр Семененко поінформував про підсумки роботи ДСНС у Запорізькій області за одинадцять місяців поточного року. Так, з початку 2020 року рятувальники здійснили 8848 виїздів. Врятовано 718 людей, з яких 62 дитини.

Особовим складом пожежно-рятувальних підрозділів ліквідовано 5891 пожежа, врятовано 80 людей. На водних об’єктах з початку року врятовано 364 людини,в тому числі, 47 дітей. Було надано допомогу 31 людині при дорожньо-транспортних пригодах. 

Піротехнічними підрозділами було здійснено 388 робіт з очищення території області від боєприпасів. Усі знайдені та вилучені вибухонебезпечні предмети було знешкоджено контрольованим підривом.

З початку проведення протиепідемічних заходів на території області із залученням техніки Головного управління було оброблено 1480 км доріг та 15 об’єктів соціальної сфери в населених пунктах. 

 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни