Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Представники облдержадміністрації долучилися до обговорення перших результатів впровадження всеукраїнського громадського бюджету

1 грудня 2020 - 16:42

Сьогодні за ініціативи громадської організації «Форум розвитку громадянського суспільства» у форматі онлайн було проведено Всеукраїнський круглий стіл «Всеукраїнський громадський бюджет: виклики, перемоги та перспективи розвитку». До заходу приєдналися заступник Міністра розвитку громад та територій України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олександр Дудченко, представники обласних державних адміністрацій, експерти програми ПРООН та керівники Всеукраїнського громадського бюджету. Від Запорізької обласної державної адміністрації у заході взяла участь заступниця директора Департаменту - начальниця управління комунікацій з громадськістю Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Марія Горідько. 

Всеукраїнський громадський бюджет - це національний інструмент залучення громадян до розподілу державного бюджету шляхом подання актуальних проєктів, визначення найбільш пріоритетних з них за допомогою електронного голосування та контролю за реалізацією проєктів-переможців в рамках Державного фонду регіонального розвитку.

Новий інноваційний інструмент сприятиме фінансовій децентралізації, стане стимулом для інституціонального розвитку місцевих громад, налагодженню взаємодії між громадянами, місцевою та центральною владою. За останній рік п’ять областей України впровадили Всеукраїнський громадський бюджет.

Під час круглого столу було презентовано результати дослідження та кращі практики впровадження Всеукраїнського громадського бюджету в пілотних областях. Це успішні проєкти, які отримали максимальну підтримку громадян.

Учасники також обговорили перспективи розвитку проєкту Всеукраїнського громадського бюджету як інструменту залучення громадян до ефективного стратегічного розвитку регіону.

За результатами заходу проводиться напрацювання резолюції, що міститиме пропозиції учасників круглого столу щодо подальших кроків реалізації проєкту «Всеукраїнський громадський бюджет»

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області