Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух вважає незаконною передачу в заставу майнового комплексу медико-санітарної частини ДП «Радіоприлад»

1 вересня 2009 - 16:06

На цьому голова облдержадміністрації наголосив у телеграмі, надісланій сьогодні Прем‘єр-міністрові України Юлії Тимошенко. У телеграмі, зокрема, говориться:

«Запорізьке Державне підприємство «Радіоприлад» 31.05.2007 уклало іпотечний договір № 59/07 з АБ «АвтоЗАЗбанк», яким в якості забезпечення виконання кредитного договору передано в заставу (іпотеку) майновий комплекс медико-санітарної частини ДП «Радіоприлад» (лікарня, поліклініка, підсобні споруди). Зазначений іпотечний договір укладений з грубим порушенням вимог ст. 4 Закону України «Про заставу», ст. 14 Закону України «Про іпотеку», згідно з якими предметом застави (іпотеки) не можуть бути об'єкти державної власності, приватизація яких заборонена законодавчими актами.

Приватизація всього без виключення майна ДП «Радіоприлад» заборонена Законом України «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації».

На теперішній час ВАТ «Банк Кіпру» як правонаступник ВАТ «АвтоЗАЗбанк» звернув у судовому порядку стягнення на зазначене заставне майно внаслідок невиконання кредитного договору ДП «Радіоприлад», розпочата процедура вилучення заставного майна державною виконавчою службою. Враховуючи, що на базі медико-санітарної частини ДП «Радіоприлад» функціонує комунальна установа – міська поліклінічна лікарня, яка обслуговує понад 46 тисяч мешканців міста, вилучення зазначеного майна створить катастрофічну ситуацію з медичним обслуговуванням у місті та призведе до зростання соціальної напруги.

Враховуючи незаконність передачі в заставу (іпотеку) зазначеного майна, а також важливе суспільно-політичне значення порушеного питання, просимо Вас терміново надати доручення Міністерству промислової політики України забезпечити подання в найкоротші терміни позову про визнання недійсним іпотечного договору № 59/07 від 31.05.2009 з обов‘язковим застосуванням в якості заходів забезпечення позову заборони на вилучення та відчуження в будь-який спосіб майна закладу охорони здоров‘я до закінчення судового розгляду.»

Аналогічну за змістом телеграму також надіслано Міністру промислової політики України Володимиру Новицькому.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні