Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Новорічні свята краще провести у сімейному колі та уникати скупчення людей

8 грудня 2020 - 13:50

У Запорізькій області під час новорічних свят будуть працювати святкові містечка з урахуванням протиепідемічних заходів. Цього року через захворювання на COVID-19 рекомендовано уникати великого скупчення людей та відмовитися від новорічних корпоративів. Святкування новорічних свят доречно провести у сімейному колі чи влаштувати прогулянки на свіжому повітрі.

Про це під час брифінгу щодо актуальної епідеміологічної ситуації в області розповів в.о. генерального директора Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України Роман Терехов.

За прогнозами щодо розвитку епідситуації, у грудні вдасться уникнути введення тотальних карантинних обмежень. В той же час, введення локдауну очікується вже на початку січня. Наразі відомо, що громадський транспорт буде працювати, перелік інших обмежень буде оприлюднено пізніше, після засідання Уряду.

- Введення тотальних обмежень – це єдиний дієвий механізм у боротьбі з розповсюдженням захворюваності. Також захворювання на ковід на сьогодні зівпало з сезонним захворюванням на грип, який теж має ускладнення захворювання. Введення тотальних обмежень є логічним та дієвим засобом боротьби з розповсюдженням хвороби, і він буде використовуватись, - зазначив Роман Терехов.

Також головний санітарний лікар Запорізької області нагадав, що єдиний дієвий спосіб вберегтися від захворювання на грип – це щеплення. Людина, яка зробила щеплення проти грипу, у разі захворювання на COVID-19, перенесе хворобу у більш легкій формі. За всю історію кампанії щодо щеплення проти грипу не зафіксовано ускладнень після вакцинації. 

Що стосується  роботи на свята новорічних містечок, то рекомендовано не розгортати фудзони зі смаколиками, а організувати свято на свіжому повітрі. Також запоріжцям рекомендовано провести свята у родинному колі.

Подальший прогноз епідситуації (у січні-лютому) залежить від дотримання карантинних заходів населенням.

-  Звертаюсь до всіх мешканців Запорізької області з проханням дотримуватись діючих обмежень! Насамперед, це соціальна дистанція, використання засобів індивідуального захисту, утримання від місць масового скупчення людей. Наразі всі мають час підготуватися до новорічних свят та провести їх безпечно – у родинному колі чи на прогулянці на свіжому повітрі. Не наражайте на небезпеку себе та своїх близьких, проведіть новорічні свята безпечно!, – закликав Роман Терехов.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць