Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відпрацьовується алгоритм дій щодо розслідування випадків захворювання медичних працівників на COVID-19

8 грудня 2020 - 17:15

Заступниця голови облдержадміністрації Олена Теряєва провела робочу нараду щодо дій під час проведення розслідування лабораторно підтверджених випадків інфікування СОVID-19  у медичних та інших працівників закладів охорони здоров’я Запорізької області. У нараді взяли участь фахівці Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, Департаменту соціального захисту населення, Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України, Фонду соціального страхування України у Запорізькій області, Головного управління Держпраці у Запорізькій області.

Коронавірусна інфекція (СОVID-19) — це гостре вірусне захворювання, що характеризується переважним ураженням дихальної системи. Джерелом коронавірусної інфекції, як правило, є хвора людина. Сприйнятливість до коронавірусу дуже висока, захворювання загрожує всім віковим групам.

Діагноз "коронавірусна інфекція" можна встановити тільки лабораторними методами діагностики. На сьогодні специфічних заходів профілактики коронавірусу немає — вакцина поки не розроблена. Заходи профілактики такі-ж, як і в період високої захворюваності на ГРВІ та грип.

Учасники наради обговорили тимчасовий регламент взаємодії під час проведення розслідування лабораторно підтверджених випадків інфікування на СОVID-19.

Захворювання медичного чи іншого працівника закладу охорони здоров’я на коронавірусну хворобу внаслідок контакту з інфікованим пацієнтом, матеріалами чи переносниками захворювань під час виконання посадових обов’язків внесено до переліку професійних захворювань і вважається нещасним випадком на виробництві. Це затверджено постановою Кабінету Міністрів України.

Заклад охорони здоров’я зобов’язаний невідкладно передати з використанням засобів зв’язку та протягом доби на паперовому носії екстрене повідомлення про звернення потерпілого з посиланням на гостре професійне захворювання (СОУГО-19) на виробництві підприємству, де працює потерпілий; територіальному органу Держпраці та робочому органу виконавчої дирекції Фонду  соціального страхування.

Алгоритм дій відпрацьовується з метою об’єктивного та оперативного розслідування випадків захворювання медичних та інших працівників на COVID-19 та подальшого своєчасного надання їм матеріального забезпечення, страхових виплат і медико-соціальних послуг.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку