Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти отримав сучасне IT-обладнання

10 грудня 2020 - 16:02

Сьогодні, 10 грудня, заступник голови облдержадміністрації (стажування) Олександр Свистун та заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Сороченко разом з регіональним фахівцем програми підтримки реформи професійно-технічної освіти «EU4Skills: Кращі навички для України» Ольгою Пушиною під час відвідування Запорізького політехнічного центру професійно-технічної освіти передали закладу сучасне ІТ-обладнання. Навчальний заклад отримав 11 ноутбуків, а також набори з принтерів, проєкторів, серверів та інших девайсів в рамках програми «EU4Skills: Кращі навички для України».

ІТ-обладнання вартістю понад 300 тис. грн придбано у рамках програми EU4Skills за фінансової підтримки ЄС та його держав-членів Німеччини, Естонії, Фінляндії та Польщі. Загалом 500 учнів та 40 викладачів Запорізького політехнічного центру отримають можливість використовувати нове обладнання, в тому числі, для вирішення проблем в організації освітнього процесу під час пандемії COVID-19. Це дозволить викладачам запроваджувати нові курси та методики дистанційного навчання та продовжувати уроки для учнів.

Олександр Свистун висловив вдячність програмі EU4Skills за всебічну підтримку і впровадженні реформи профтехосвіти. Серед найбільших викликів, з якими стикнулися профтехи під час пандемії, – недостатня кількість обладнання та програмного забезпечення, а також необхідність покращити цифрові навички як студентів, так і викладачів. Тому підтримка у вигляді надання обладнання, а також інші комплексні ініціативи, які впроваджує програма EU4Skills у сфері діджиталізації, є дуже актуальними та потрібними для навчальних закладів регіону.

EU4Skills реалізує великий пакет заходів з діджиталізації для підтримки різних аспектів реформи профтехосвіти, зокрема, розробку онлайн-курсів для викладачів профтехів з цифрових компетентностей.  У партнерстві з Microsoft Ukraine та Міністерством освіти і науки України EU4Skills планує запровадити новітнє програмне забезпечення, яке дозволить профтехам  використовувати сучасні технології.

 

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору