Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Виробники сільськогосподарської продукції Запорізької області отримали змогу удосконалили свої знання

15 грудня 2020 - 11:15

Сільськогосподарською дорадчою службою ГО «Офіс перспективного розвитку» з метою підвищення конкурентоспроможності сільгоспвиробників і стимулювання сталого розвитку ММСП у сільській місцевості було проведено Бізнес-школу «Розвиток підприємництва у сільській місцевості».

Регіональний онлайн-захід було організовано за проєктом «Сталий розвиток сільських громад: синергія освіти та практичних рішень» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

До роботи бізнес-школи долучилося понад 200 учасників – виробників сільськогосподарської продукції та представників органів місцевого самоврядування з близько 40 ОТГ Запорізької області. Учасники заходу мали змогу удосконалили свої знання з концептуальних питань діяльності сільськогосподарських підприємств та залучення агрофінансування.

У роботі Бізнес-школи взяли участь представники Департаменту агропромислового розвитку Запорізької обласної державної адміністрації. Заступник директора Департаменту Олександр Ясинецький прокоментував, що даний захід є дуже своєчасним, актуальним та корисним для сільськогосподарських підприємств Запорізької області. Він також висловив сподівання на подальшу організацію подібних навчань.

В якості спікерів були запрошені одні з найдосвідченіших експертів у галузі сільського господарства. Вони професійно та доступно надали огляд сучасних підходів та практичних рішень щодо особливостей і можливостей розвитку мікро, малого та середнього підприємництва на сільських територіях. Так, «Актуальні аспекти в діяльності фермерських господарств» вивчали з віце-президентом «Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України» і керівницею Полтавської обласної сільськогосподарської дорадчої служби Світланою Андрієнко. «Основи управління безпечністю харчових продуктів: що потрібно знати фермеру» опановували з міжнародним аудитором з питань харчової безпеки ТОВ "ІМС" (TUV NORD) Юлією Грифцовою. «Інноваційні напрямки розвитку бізнесу у сільському господарстві» розглянули з віце-президентом «Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України» Тетяною Бривко. Багато часу під час заходу було присвячено питанням актуальних інструментів залучення агрофінансування. Так, особливості впровадження аграрних розписок вивчали з керівницею сільськогосподарської дорадчої служби Чернігівської області ГО «Центр сприяння розвитку громад» Риммою Олексенко. Інформацію про грантові можливості для розвитку бізнесу надала керівниця Офісу перспективного розвитку, експертка з фандрейзингу та грантрайтингу Ірина Деркач.

Також учасникам була надана інформація про актуальні кредитні пропозиції від заступниці директора - керівниці напрямку з активних операцій клієнтів малого та середнього бізнесу Запорізького РП ПриватБанк Юлії Осипової та директора АТ «Креді Агріколь банк» в Запорізькій області Олексія Бондаренка.

 

 

Довідково.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств