Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області 10 військових містечок готові до передачі у комунальну власність

10 вересня 2009 - 12:11

На 2009 рік у Державному бюджеті не закладено субвенцію на проведення передачі у комунальну власність територіальних громад жатлового фонду військових містечок. Але щороку Міністерство оборони пропонує до передачі свій житловий фонд. Ці проблемні питання військових містечок вирішували на нараді під головуванням заступника голови облдержадміністрації Геннадія Фукса.

Одним з таких залишається питання передачі у комунальну власність міста Запоріжжя фондів військового містечка № 11, що знаходиться за адресою бульвар Гвардійський,70. На найближчій сесії Запорізька міськрада має вирішити питання щодо прийняття основних фондів містечка, а Міністерство оборони - провести незалежну оцінку основних фондів.

- Ми обов'язково повинні зняти цю зачіпку, щоб Міноборони кожного разу не говорило, що вони нічого не можуть зробити, через те що містом не прийнято рішення, - наголосив заступник голови облдержадміністрації.

Вього на території Запорізької області розташовано 27 військових містечок, з яких 8 використовуються Міністерством оборони за призначенням. На даний момент десять військових містечок повністю звільнені й готові до передачі, ще два звільнені частково.

- Тепер у Мелітополі 58 військовослужбовців чекають на свої квартири. Цей будинок вже готовий на 75 %. Сьогодні ж комісія має виїхати на місце й оцінити фактичний стан готовності будівлі. Цю багатоповерхівку можна добудувати, і держава має можливість профінансувати добудову житла для цих людей - зазначив Геннадій Фукс.

Також у Мелітопольському районі сільрада села Обільного згодна прийняти лише цілісний майновий комплекс, а не лише три будинки військового містечка. За словами заступника голови облдержадміністрації першочерговим для сільради має бути прийняття трьох будинків, бо за цим стоять умови життя людей, а прийняття всього комплексу можна здійснити згодом.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області