Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі заклади культури готуються до новорічних свят в умовах карантину

18 грудня 2020 - 14:15

Заклади культури області підготували різнопланові святкові програми для глядачів різного віку до різдвяних та новорічних свят. Про це сьогодні, 18 грудня,  розповіли під час брифінгу заступник голови облдержадміністрації (стажування) Олександр Свистун та директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко.

Олександр Свистун розповів, що до маленьких запоріжців соціальних категорій обов’язково прийде Святий Миколай із подарунками. У рамках традиційного соціального різдвяного благодійного проєкту «Подаруй посмішку» вже зібрано близько 500 різних подарунків. У святкові дні помічники Святого Миколая розвезуть подарунки дітям. Подарунки Святий Миколай залишатиме під дверима, а діти зможуть побачити його з вікна.

Щороку Міжнародний центр «Світ очима дітей» запрошує дітей з багатодітних сімей, дітей-інвалідів написати листа, намалювати малюнки Святому Миколаю і розповісти про свої мрії, про бажані подарунки. У святкові дні волонтери центру доставляють подарунки за призначенням.

Збір різдвяних подарунків для дітей-сиріт, інвалідів, малозабезпечених і багатодітних сімей, дітей учасників АТО триває по 6 січня включно. Запорізька обласна державна адміністрація теж долучилась до соціальної акції та внесла свій вклад у збір подарунків дітям.

Директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації Владислав Мороко розповів про святкові програми та заходи обласних закладів культури.

Так, заклади культури області підготували програми до різдвяних та новорічних свят. З 9 по 21 грудня 2020 року проходять заходи обласного Новорічно-різдвяного фестивалю. У зв’язку з карантином, у цьому році фестиваль проходитиме онлайн на YouTube каналі Комунальної установи “Обласний методичний центр культури і мистецтва» Запорізької обласної ради” http://www.zomc.org.ua/  та на сторінці «Запорізький обласний методичний центр культури і мистецтва» соціальної мережі Facebook https://www.facebook.com/groups/zomc.org.ua. Учасники фестивалю - обласні театри, обласна філармонія, національно-культурні товариства. Онлайн трансляція урочистого заходу обласного Новорічно-різдвяного фестивалю відбудеться 19 грудня 2020 року о 12.00.

Готуються до зустрічі відвідувачів і обласні театрально-видовищні заклади.

Запорізький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. В.Г. Магара

З 19 по 30 грудня 2020 року та з 2 по 7 січня 2021 року на малят чекають казкові вистави: «Морозко», «Мауглі», «Пеппі Довгапанчоха», «Пригоди Аліси у Дивокраї», «Усі миші люблять сир», «Котигорошко», «Кіт у чоботях», «Попелюшка»; початок дитячих вистав о 10.00 та 13.00.

Дорослі матимуть змогу відвідати найкращі вистави театру, а з 25 по 29 грудня - тематичний новорічний концерт артистів театру, початок вечірніх вистав о 18.00.

Запорізький академічний обласний театр юного глядача

пропонує відвідувачам: 19, 26, 27 грудня 2020 року об 11.00 - новорічне привітання від Святого Миколая та мюзикл «Лісова казка».

19 грудня 2020 року об 11.00 - новорічне привітання від Святого Миколая та музична казка «В пошуках Дракона».

24, 25, 26, 27 грудня о 18.30 - новорічне шоу «Маска Рад».

 

Запорізький академічний обласний театр ляльок

19 грудня об 11:00 та 13:00 - святкова інтермедія  та вистава «Зимові пригоди Крукоруків».

20-30 грудня об 11.00 та 13.00 та 2-7 січня 2021 об 11.00 та 13.00 - інтермедія біля ялинки з казковими героями та вистава «Зачарована ялинка»

 

Запорізька обласна філармонія

18 грудня о 18.00 та 19 грудня о 12.00 Академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» запрошує на родинне фольклорне свято «До нашого дому Миколай іде». 23 грудня 2020 року о 17.00 - Музична програма артистів філармонії  «Свято наближається!».

20-22 грудня о 12.00, 27-28 грудня о 12.00 та 2-4 січня 2021 року о 12.00 - новорічна шоу-програма для дітей «Прийшов Бичок! Все буде ОК!»

25, 26, 30 грудня о 18.00 академічний симфонічний оркестр запрошує на новорічне симфо-шоу «Happy new year!»

29 грудня о 18.00 - театралізована святкова програма артистів обласної філармонії «Playlist новорічний».

6 січня 2021 року о 17.00  - музична програма артистів  філармонії «Різдвяні зустрічі».

7 січня 2021 року о 18.00 - «Різдво без кордонів - jazz&folk», запрошують академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці», диксиленд артистів академічного симфонічного оркестру та артисти обласної філармонії.

 

Запорізький державний цирк

З 12 по 27 грудня - «Новорічне шоу в країні WATERLAND», одна вистава на день за графіком об 11.00 або 15.00: святкова програма цирку на воді за участі жонглера з Єгипту, безстрашних акробатів, неймовірних повітряних гімнастів. Чарівна ілюзія, великі ростові ляльки та шоу-балет «Fusion Dreams», аква-балет «Dance Breеze» і лазерне шоу демонструють виставу про загадкові події в таємничій Атлантиді.

 

Виставкова зала Національної спілки художників України

24 грудня о 15.00 запрошує на відкриття новорічно-різдвяної виставки запорізьких художників «Різдвяний настрій».

 

Запорізький обласний художній музей

запрошує переглянути  виставку «Краса Божого світу», відвідати яскраві персональні виставки Віри Устянської,  Галини Сапегіної та Тамари Дружини.

 

Запорізький обласний краєзнавчий музей

З 16 грудня - виставка «Флора та фауна на новорічній ялинці».

На відвідувачів всіх закладів культури чекають святкові фотозони, сюрпризи, дива та веселі несподіванки.

У всіх закладах культури області, у містах, районних центрах, ОТГ відбудуться різноформатні новорічно-різдвяні культурно-мистецькі заходи із обов’язковим дотриманням карантинних норм та рекомендацій МОЗ.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів