Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Толерантність формується у діалозі

16 вересня 2009 - 11:02

У Єврейському общинному центрі «Мазаль Тов» відбулося засідання «круглого столу» на тему «Міжрелігійний діалог в рамках Програми міжрелігійної та міжнаціональної толерантності».

Організували захід Всеукраїнський центр вивчення Голокосту «Ткума», Запорізька обласна асоціація громадських національно-культурних товариств, Фонд сприяння демократії Посольства США, Єврейський общинний центр «Мазаль Тов» за сприяння обласної державної адміністрації

Для області, де проживають представники понад 130 національностей, налічується більше 40 релігійних конфесій, напрямів та рухів, ця тема є вкрай актуальною. Саме завдяки тому, що вона завжди перебуває на вістрі уваги, у нашій області ситуація в релігійному та етнічному середовищах стабільно спокійна. Вирішення проблемних питань у діалозі, шляхом роз'яснювальної роботи сприяє формуванню толерантності у міжнаціональних та міжрелігійних відносинах. Як зазначали учасники засідання, цю тенденцію важливо зберегти і розвивати, особливо у молодіжному середовищі.

Обговорення багатьох актуальних питань проходило у контексті змін до Конституції України, ініційованих Президентом України Віктором Ющенком. Співрозмовники відзначили позитивні сторони цього проекту у частині розвитку засадничих демократичних цінностей – свободи совісті і віросповідання, рівних можливостей для розвитку всіх національностей, що є запорукою злагоди та суспільного спокою. Водночас, обговорення положень проекту вийшло за тематичні рамки міжнаціональних взаємин. Зокрема, підтримку присутніх знайшла пропозиція закріпити на законодавчому рівні державні гарантії розвитку соціальної роботи та соціальних послуг.

За результатами засідання прийнято Звернення до влади, представників бізнесу, всієї міжнаціональної громади Запорізької області щодо необхідності популяризації ідей толерантності у суспільстві. Також вирішено перевести засідання "круглого столу", присвячене питанням міжрелігійної та міжнаціональної толерантності, у формат конференції на регулярній основі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками