Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» треба добудувати попри всі негаразди

16 вересня 2009 - 15:02

Заступник голови обласної державної адміністрації Микола Фролов провів засідання постійно діючої комісії з питань розвитку Національного заповідника Хортиця. У заході взяв участь заступник голови обласної ради Анатолій Світлицький.

Насамперед Микола Фролов з'ясував, у якому стані знаходяться лісові насадження заповідника після спекотного літа. Виявилось, що цього року на Хортиці ліс не горів, хоча й була пожежа у степовій зоні. Суха трава – постійна проблема заповідника, тож, щоб її вирішити наступного року, цю ділянку (близько 10 гектарів) планують засадити деревами.

Також посадовець констатував, що проект Державної програми розвитку заповідника "Хортиця" до 2014 року досі не затверджений урядом, відтак цього року на розвиток і впорядкування заповідної території не виділено жодної копійки. Враховуючи те, що рік вже закінчується, Микола Фролов запропонував забрати проект на доопрацювання.

Учасники зібрання розглянули проблемне питання щодо введення в експлуатацію історико-культурного комплексу «Запорозька Січ». За словами генерального директора Національного заповідника "Хортиця" Максима Остапенка, комплекс вже 2 роки знаходиться у недобудованому стані. Держава гроші не виділяє, а того, що зібрали спільними зусиллями, – не вистачає. Тож треба приймати конкретне рішення: «консервувати» (за попередньою оцінкою, на це треба 1,5-2 млн. грн.) чи добудовувати (близько 8 млн. грн.).

- Цей комплекс – гордість Запорізького краю, який залишиться для нащадків. Попри всі негаразди ми повинні знайти можливість добудувати його, - зазначив Микола Фролов.

Члени комісії одностайно підтримали пропозицію посадовця направити звернення до керівництва області та міста з проханням передбачити у відповідних бюджетах 2010 року по 4 млн. грн. на добудову історико-культурного комплексу «Запорозька Січ».

На нараді також були розглянуті питання передачі земель державного лісового фонду та стану орендних відносин на о. Хортиця.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області