Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Депутати обласної ради затвердили зміни до регіональних програм соціально-економічного розвитку Запорізької області

30 грудня 2020 - 09:05

29 грудня в ході пленарного засідання сесії Запорізької обласної ради восьмого скликання депутати погодили пропозиції департаментів ОДА щодо внесення змін до низки регіональних програм.

Так, народні обранці підтримали пропозиції Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації щодо змін до Програми розвитку охорони здоров'я у Запорізькій області на 2018-2022 роки. Зокрема, вирішено продовжити фінансування ремонтних робіт з реконструкції у Запорізькій обласній клінічній лікарні у наступному році. Варто зазначити, що медичний заклад входить до переліку тих об'єктів, що фінансуються за рахунок державної субвенції та обласного бюджету. Частка співфінансування з обласного бюджету становить 20 відсотків. 

Крім того, під час сесії депутати обласної ради підтримали запропоновані Департаментом культури, туризму, національностей та релігій ОДА зміни до Програми розвитку культур національних меншин у Запорізькій області на 2018-2022 роки. Серед іншого прийнято рішення про фінансування комунікаційної платформи національних спільнот області "Багатонаціональна сім'я Запорізького краю" (веб-сайт). Інтернет ресурс було створено в рамках проєкту офісу Ради Європи в Україні «Захист національних меншин, включаючи ромів, та мови меншин в Україні», участь у якому була виграна Департаментом культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації. Понад півтора роки технічна підтримка здійснювалася за кошти Ради Європи. Відсьогодні всі заходи з технічного обслуговування веб-сайту будуть здійснюватися за рахунок обласного бюджету.

Додатково депутати обласної ради прийняли зміни до Цільової програми “Сільське подвір'я”. Дана програма передбачає, що мешканці сільських територій області мають змогу скористатися кредитуванням для газифікації, водопостачання, реконструкції власного житла. 

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу