Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух окреслив перспективи розвитку Запорізького краю у 2021 році

5 січня 2021 - 12:00

Сьогодні, 5 січня, відбувся брифінг голови Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха щодо перспектив розвитку регіону у 2021 році. 

― Минулий рік був досить нелегкий. На сьогодні маємо дефіцит в обласному бюджеті, спад у сфері промисловості, сільському господарстві. Однак, разом з тим, є певні досягнення. Цього року ми вперше побачили, як виглядає відповідальна влада. Завдяки підтримці Президента України за 9 місяців відкрито першу чергу запорізьких  мостів, які стояли пусткою 16 років. Сподіваюсь, що і цього року матимемо якісний результат, – зазначив під час брифінгу Олександр Старух.

Будівництво автотранспортної магістралі через р. Дніпро у Запоріжжі є одним із найважливіших інфраструктурних об’єктів програми «Велике будівництво». У грудні 2020 року відбулося відкриття руху транспорту по верховій частині мостових споруд на ocтpiв Хортиця. Другу частину мосту планується відкрити вже наступного року.

За словами Олександра Старуха, завершення будівництва запорізьких мостів дозволить покращити комунікацію в регіоні, дасть можливість розвивати туристично-рекреаційну інфраструктуру острова Хортиця. Цьогоріч планується розпочати зонування острову.  Будевиділена повністю заповідна зона, історико-культурна зона та територія для реалізації значимих проєктів сфери культури і спорту. Хортиця – наше національне надбання, культурний та туристичний магніт. Також особливу увагу влада приділить культурним об’єктам острова – Музею історії Запорозького козацтва та Музею судноплавства. 

Також в області у рамках реалізація програми «Велике будівництво» проводяться ремонтні та будівельні роботи на 58 об’єктах. Загалом побудовано 39 об’єктів. Так, реконструйовано 5 шкіл, 4 дитячі садки, 3 стадіони, палац культури, побудували басейн у Мелітополі. Повністю завершені ремонтні роботи на 14 дорогах місцевого значення та 10 загального користування. Триває ремонт 7 приймальних відділень у всіх основних лікарнях області. Будівництво інших об’єктів буде продовжено у 2021 році. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл