Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області вводиться зимовий локдаун

6 січня 2021 - 14:00

Під керівництвом голови облдержадміністрації Олександра Старуха в режимі онлайн відбулось позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області. 

У заході також взяли участь керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації. Учасники засідання обговорили епідемічний стан на території Запорізької області та необхідність  додаткових карантинних обмежень.

  • Епідемічна ситуація залишається досить складною як у світі, так і країні. У Запорізькій області лише за минулу добу зафіксовано понад 600 нових випадків захворювання. За останні тижні ми стабільно знаходимося у лідерах з поширення захворюваності серед населення. Три дні тому ми провели зустріч з головами релігійних конфесій та обговорили аспекти проведення святкових богослужінь. Знайдено порозуміння щодо дотримання карантинних обмежень та недопущення великого скупчення людей у закритих приміщеннях. Також ми відпрацювали з правоохоронними органами форми реагування на порушення карантинних вимог, - зазначив голова облдержадміністрації Олександр Старух.

Як розповів в. о. директора Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України Дмитро Макаров, ситуація з захворюваністю залишається досить складною.  У світі жертвами хвороби стали понад 86 млн людей. За минулу добу в Україні зафіксовано 6 911 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Всього у Україні понад мільйон хворих. Найбільша кількість – у Києві, Одеській та Запорізькій областях. Запорізька область щоденно входить у п’ятірку територій, де фіксується найбільша кількість хворих. Насамперед, це зумовлено високим рівнем охоплення тестуванням. Загалом в області зареєстровано 56 587 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. За минулу добу було зареєстровано 623 нові випадки захворювання. 

В цілому в області спостерігається тенденція до зниження темпів розповсюдження хвороби, однак наразі рівень захворюваності перевищує базовий рівень у 10 разів. Найвищі показники захворюваності залишаються у м. Запоріжжя, м. Мелітополь та м. Бердянськ.

У Запорізькій області зафіксовано 649 летальних випадків від COVID-19, переважна більшість хворих віком 60-65 років та мали супутні хвороби. На сьогодні в області одужало 24 тис. 584 особи.

За словами Дмитра Макарова, у Запорізькій області розгортається вакцинальна кампанія. У 2021-2022 році її планується провести у п’ять етапів. Перший етап мають провести у березні 2021 року. Проводити щеплення будуть мобільні бригади. У першу чергу будуть вакциновані медичні працівники, працівники лабораторій, персонал та підопічні спеціалізованих закладів (інтернатних установ), військовослужбовці.

На сьогодні на території всієї країни карантин продовжено до 28 лютого. З 8 по 25 січня триватиме локдаун, під час якого вводяться додаткові обмеження.

Під час локдауну дозволено працювати:

• барам, кафе та ресторанам у режимі доставки та замовлень «на винос»;

• продуктовим магазинам, аптекам, банкам, готелям, поштовим операторам;

• готелям і закладам реабілітації;

• дитячим садочкам;

• транспорту;

• ТРЦ – тільки для торгівлі продуктами харчування, засобами особистої гігієни, побутовою хімією, ліками та ветпрепаратами;

• салонам краси та перукарням – виключно за попереднім записом, без очікування всередині.

Також дозволено:

• проведення професійних спортивних заходів без глядачів;

• торгівлю непродовольчими товарами – тільки доставка.

Заборонено:

• роботу кінотеатрів, спортзалів, театрів, фітнесклубів та магазинів непродовольчих товарів; 

• будь-які спортивні, розважальні (дискотеки, оренда нічних клубів під корпоративи), рекламні, культурні масові заходи;

• роботу різдвяних ринків;

• роботу навчальних закладів.

Голова облдержадміністрації Олександр Старух закликав безпечно провести Різдвяні свята, відповідально поставитися до існуючої ситуації, не нехтувати введеними обмеженнями та берегти, насамперед, здоров’я та життя людей.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність