Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Засвоюємо уроки оздоровчого сезону – 2009

24 вересня 2009 - 17:09

Підсумки цьогорічної оздоровчої кампанії підбили учасники наради, яку провів заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов за участю заступника голови обласної ради Анатолія Світлицького.

- Оздоровчий сезон в області пройшов без епідемічних ускладнень, без правопорушень, заклади продовжили підвищувати рівень якості наданих послуг. Все це доводить високий рівень самосвідомості та відповідальності всіх тих, хто займається вирішенням поточних питань пов'язаних з відпочинком дітей. І за це обласна виконавча влада говорить їм вдячна, - зазначив Микола Фролов, відкриваючи нараду.

Головна ж її мета, як підкреслив головуючий, - узагальнити підсумки оздоровчої кампанії 2009 року та зробити відповідні висновки, щоб ліквідувати недоліки до наступного сезону.

На жаль, проблеми деяких оздоровчих закладів виникли не цього року, а мають вже системний характер. Зокрема, це стосується відсутності систематизованого водопостачання у Якимівському районі. Фахівці санепідемстанції застерігають, що наступного року закладам, які не мають систематизованого водопостачання, працювати не дозволять. Тож вирішувати проблему треба починати вже найближчим часом.

Крім того, зважаючи на епідемічні ускладнення, які спостерігалися в країні цього літа, головний державний санітарний лікар Запорізької області Анатолій Севальнєв звернув увагу на деякі нововведення, які чекають на власників та керівників оздоровчих закладів наступного року. Йдеться про виробництво, доставку, зберігання та реалізацію харчових продуктів.

- Шлях, який будуть проходити продукти від виробника до споживача, буде максимально прозорий. Це підвищить відповідальність кожного, - прокоментував нововведення Анатолій Севальнєв.

Для визначення і збереження відповідного рівня якості послуг, що надають дитячі оздоровчі заклади, спрямовані нові вимоги чинного законодавства. З наступного року всі заклади, які прийматимуть дітей, мають пройти обов'язкову державну реєстрацію та атестацію.

- Обласна виконавча влада обов'язково узгодить та відпрацює ці процедури. Спробуємо, наскільки це можливо, їх спростити, - зазначив Микола Фролов, при цьому пообіцявши, що бюрократизму не буде.

Довідково: Протягом літа в різноманітних закладах області оздоровилась та відпочила 84 361 дитина, з них за кошти обласного бюджету – 3126. На оздоровлення однієї дитини в області щоденно витрачалося 101 грн., в середньому в Україні цей показник становив 135 грн.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області