Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова обладміністрації представив помічника з екологічних питань

11 січня 2021 - 15:00

11 січня під час наради з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації Олександр Старух представив в якості своєї помічниці відому еко-активістку Ірину Пірогову.

Керівник області нагадав, що зовсім недавно Ірина Миколаївна як керівниця Запорізького обласного осередку «Всеукраїнської екологічної ліги» збирала мітинги під стінами облдержадміністрації. Сьогодні ж їй належить підійти  до вирішення проблемних питань у сфері екології з зовсім протилежного боку.

«Знаю Ірину Пирогову як беззаперечного лідера громадянського суспільства у сфері екології. І вважаю, що саме цей її досвід допоможе уже на державній службі розв’язати низку конфліктних питань. Адже головне завдання влади в нинішніх умовах – комунікувати з громадськістю та у цьому діалозі шукати ефективні шляхи покращення життя громадян», – зазначив Олександр Старух.  

Першим завданням, яке отримала нова помічниця спільно з керівництвом профільного департаменту екології, – це доручення розібратися з конфліктом навколо будівництва кар'єру з видобутку каоліну поблизу міста Вільнянськ. 

Протистояння між громадою колишнього Вільнянського району та фірмою, що планує видобувати на території каолін, триває понад два роки. Місцевих жителів турбують питання захисту екології та безпечності будівництва видобувного підприємства для людей, які проживають неподалік. Водночас, спорудження кар'єру дозволить створити нові робочі місця і поповнити місцевий бюджет новими податками.

Довідково.

Ірина Миколаївна Пірогова є екологинею та громадською діячкою, фахівцем у галузі нормування антропогенного навантаження. Певний час працювала у Державному управлінні охорони навколишнього природного середовища Мінприроди України по Запорізькій області. Ірина Пірогова - спеціаліст у сфері екології, організації робіт з розробки нормативно-технічної документації в галузі безпеки життєдіяльності та охорони довкілля. З 2016 року і по сьогодні Ірина Миколаївна є головою Запорізької обласної філії Всеукраїнської екологічної ліги. Активістка була організатором Екологічної школи Запоріжжя у 2017-2018 роках. В цей же час працювала в робочій групі з розробки Стратегії м. Запоріжжя, робочій групі СЕО стратегії міста. З 2019 року Ірина Пірогова є керівницею Громадської ради Держекоінспекції в Запорізькій області. На міжнародному Екофорумі 2019 м. Запоріжжя виступала спікером з презентацією «Стратегічна екологічна оцінка документів – досвід Запоріжжя», секція СЕО (стратегічно-екологічна оцінка). Також Ірина Миколаївна була задіяна у двох міжнародних проєктах: кампанія "Чисте повітря для України", що реалізується чеською ГО Арніка за підтримки МЗС Чехії в рамках Програми Transition та NGO “Mediavision” Project: Environmental Impact Assessment: “Evaluate and Influence!” за підтримки USAID Ukraine.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області