Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Програму призову юнаків на строкову службу область повністю виконала

25 вересня 2009 - 13:59

Таку інформацію на селекторній нараді з актуальних питань життєдіяльності та розвитку територій, яку провів заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін, повідомив військовий комісар області Давид Моін.

До лав Збройних Сил України цього року вже пішло 1237 юнаків. Саме стільки і було передбачено програмою призовного набору.

- Це означає, що території цю роботу проводять на рівні. Зменшилась в регіоні і тенденція до ухилення від військової служби, - зазначив О. Сін.

Але це стосується, за словами військового комісара, не всіх. Наприклад, лише в Енергодарі у розшуку знаходиться нині 183 призовника.

Призовні медичні комісії теж ще мають удосконалити свою роботу. Про це свідчить той факт, що четверо солдатів з цьогорічного весняного призову вже комісовано за станом здоров"я.

Цього року вперше майбутні воїни здають проби крові на гепатит і наявність антитіл до віл-інфекції. Кров, яка пройшла успішно всі тести, направляється на станцію переливання крові. Медики таку гуманітарну допомогу вже високо оцінили.

На селекторі Олександр Сін викликав на зв'язок керівників територій і підприємств, які не справляються з проблемою погашення заборгованості із заробітної плати та перед Пенсійним фондом.

Борги продовжують нарощувати економічно актині підприємства Токмака, Енергодара, Куйбишевського, Кам"янсько-Дніпровського, Оріхівського, Вільнянського, Веселівського районів. Лише чотири території (Великобілозерський, Пологівський, Приазовський та Чернігівський райони) такої проблеми не мають. На початок року подібних територій було вдвічі більше.

Першим на зв'язок вийшли керівники міської влади Енергодара і твердо запевнили, що протягом жовтня ліквідують заборгованість на підприємстві «Комбінат шкільного харчування». Олександр Сін цей термін зменшив до двох тижнів, заявивши, що обласній виконавчій владі відомо, що проблема ця штучна, міська влада «цілеспрямовано веде підприємство до банкрутства», бо конфліктує з його керівництвом.

- Все б нічого, але заручниками цього конфлікту стали працівники комбінату. Останні вже звернулись за допомогою до правоохоронних органів і висновок вже не за горами, - повідомив посадовець.

Владі Енергодара на засіданні добре дісталось від заступника очільника області, бо стало відомо, що місто - єдина територія в регіоні! - відмовляється від участі у Покровському ярмарку 10 жовтня.

- У вас є ще час все зважити і змінити своє рішення. Цьогорічний ярмарок буде особливим, адже співпадає з урочистостями з нагоди 70-річчя утворення Запорізької області, - наголосив О. Сін і повідомив присутнім на селекторі, що з цього приводу облдержадміністрація взяла на себе вирішення деяких питань організації ярмарку, які раніше належали до компетенції Запорізької міської влади. Тепер обласна влада буде відповідати за забезпечення пальним всіх учасників заходу.

В свою чергу облдержадміністрація просить всіх, хто привезе до Запоріжжя свою продукцію, знизити ціни на 10-15%, щоб запоріжці відчули, що цей ярмарок не звичайний.

Олександр Сін впевнений, що після 10 жовтня, коли запоріжці зможуть на ярмарку зробити масштабні покупки за поміркованими цінами, вдасться знизити ціновий поріг і на ринках та в торгівельній мережі. Турбують перш за все ціни на овочі, які без видимих причин почали різко зростати.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни