Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух на державному рівні буде відстоювати інтереси запорізьких ветеранів

13 січня 2021 - 13:13

Голова облдержадміністрації Олександр Старух провів нараду, присвячену вирішенню проблемних питань ветеранів Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил. Мета обласної влади - відновити комунікацію та консолідувати зусилля ветеранських організацій.

Маємо разом узгоджувати всі дії, шукати спільне вирішення існуючих проблем. Через реорганізацію лікарень у нас є багато вільних приміщень, де можна розмістити медичний центр для наших воїнів. Ми вже врегулювали деякі моменти щодо госпіталю для ветеранів на Великому Лузі, але роботи ще чимало. Цей проект на рівні Міністерства ветеранів України має постійно рухати ініціативна група. Само собою нічого не вирішиться, потрібні наша енергійність та наполегливість, - відзначив Олександр Старух.

Керівник обласного відділу Міністерства ветеранів України Костянтин Денисов зауважив, що варто ефективніше використовувати ресурс державних програм. Щороку на психологічну реабілітацію наших захисників виділяються близько 4 млн грн, але багато коштів доводиться повертати до Держбюджету. Через коронавірус, сімейні та особисті обставини мало хто із колишніх бійців може поїхати до Миколаївської або Рівненської областей.

Натомість, всі можливості для повноцінного відновлення сил та здоров’я є у комунальному санаторії «Глорія» у Приморську. Потрібно лише змінити статут та штатний розпис закладу. Олександр Старух доручив внести такий проєкт рішення на найближчу сесію обласної ради.

Не повинні стояти осторонь допомоги своїм землякам і органи місцевого самоврядування. Обласна влада рекомендує ОТГ передбачити  у бюджетах кошти на медичне обстеження, стоматологічне лікування та протезування, а також облаштувати у лікарнях палати підвищеної комфортності для ветеранів війни.

Зі свого боку, обласна державна адміністрація кадрово посилить регіональний центр допомоги учасникам АТО, що працює по пр. Соборний, 164, залучить до його діяльності профільні департаменти.

На жаль, існує багато колізій, що потребують врегулювання на законодавчому рівні. Тут потрібна допомога народних депутатів від Запорізької області.

Підбиваючи підсумки зустрічі, Олександр Старух запевнив, що двері ОДА завжди відкриті для ветеранів та членів їх родин. Питання соціальної підтримки, реабілітації та лікування учасників АТО та ООС знаходяться на його особливому контролі.

Зустрічі ветеранів та представників влади будуть відбуватися в облдержадміністрації на регулярній основі.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону